Данас се у чачанском селу Пријевор, одржава јубиларна, 10. по реду Гулашијада. Велики број посетилаца окупио се у центру села, а на самом почетку играма из различих крајева наше земље представила су се Културно – уметничка друштва „Дуле Милосављевић Желе“, „ФРА“, „Радиша Поштић“.
– Ове године имамо пријављених око 50 екипа, срећни смо због јубилеја, али и због тога што смо дочекали велики број екипа, не само из Србије, већ из целог света, имамо екипе које су дошле из Аустралије, из Шпаније, из Француске, као и наше комшије из региона, који долазе сваке године. Ове године наше такмичаре оцењује озбиљан, међународни жири. Ове године имамо и месо од кенгура, које смо имали и пре неколико година и то је људима занимљиво. Што се тиче саме манифестација, имамо и неке друге садржаје, неговаћемо породичне вредности, традиционалне, фолклор, имамо и 16 екипа у малом фудбалу. Потребно је само да људи дођу и понесу добро расположења – рекла је Снежана Глигоријевић, ПР манифестације.
Сретен Стевановић, кувар из Лучана, већ четврту годину заредом кува гулаш за све такмичаре.
– Из године у годину све је већа манифестација, све је више људи, дуплирали смо количину гулаша у односу на прошлу годину. За добар гулаш потребно је квалитетно месо, јунетина и свињетина, ту имамо и месо од дивљачи, пре свега, срнећe и од дивље свиње. Љубав према овом послу је пресудна, стално учење, испитивање зачина, мислим да се тако долази до неког квалитета – рекао је Стевановић.
Детаљније о манифестацији, прочитајте у наредном броју „Чачанског гласа“.
Виолета Јовичић