Дани српске кајсије у Миоковцима традиционално отпочињу у последњим јунским и почетком јулских дана!
Миоковачки крај је надалеко познат по сортама кајсије које се на хектарима воћњака обрађују традиционално у овом селу! Миоковчани су чувени као воћари и изузетни произвођачи свих прерађевина од златног блага, кајсије коју узгајају!
У уторак 27. јуна у 10 часова ће се одржати оцењивање узорака ракија у оквиру манифестације „Кајсијада“ у Миоковцима, у просторијама Основне школе „Степа Степановић“ у Миоковцима!
Ускоро детаљи и о манифестацији уз репортажу са породицом Поповић! У поментој миоковачкој породици два брата Дојчило и Живан, староседеоци, имају воћњаке, расаднике, хладњачу, али и стручно око унука, наследника! Наиме, дипломирани инжењер воћарства Ненад Поповић, помоћник директора за производњу и пласман производа у Институту за воћарство брине о новим садницама на имањима, као и о свакој фази производње традиционалног породичног посла!
Традиција и марљив рад остају да плодноносно сведоче о својим изданцима!
Милица Матовић