Субота, 3. август, Вујетинци, почетак у 12 часова…
Централа тачка манифестације биће такмичење у кувању бунгура, старог српског јела – куване пшенице ломљеног зрна. Бунгур је јело које се у средњовековној Србији конзумирало и на двору, познато је да је на Лазаревој вечери уочи Косовског боја, управо бунгур био једно од јела витезова, али је и јело сиромаха. Због своје високе нутритивне вредности бунгур је било често јело земљорадника.
Од 2016. године у Вујетинцима се одржава такмичење у кувању бунгура. Ове године у организацији Центра за неговање традиције и Удружења жена ,,Вујетинчанке“, такмичење у кувању бунгура имаће и културно – уметнички програм у коме ће учествовати ФУ ,,Мрчајевачко коло“, КУД ,,Радиша Поштић“ из Мрчајеваца, млади рецитатори, фрулаши и хармоникаши, задравичар Драгиша Симић и глумац Иван Перковић. Посетиоци ће имати прилику да уживају у спелту игре, песме и звука фруле и хармонике, али и укусима старих српских јела, првенствено бунгура.
Организатори Центра за неговање традиције и Удружења жена ,,Вујетинчанке“. Покровитељ Град Чачак.