U Ulici Bate Jankovića (u bivšoj kafani “Moravica”) juče je otvoren Ekspres restoran “Moravica” Studentskog centra Čačak (SCČ). Pomoćnik direktora za studentski standard Nevena Jelić, podsetila je da je Studentski centar Čačak počeo da radi davne 1962. godine, čiji je osnovni cilj konstantno podizanje studentskog standarda na viši nivo. Ona je napomenula da SCČ ima i dom i restoran za studente, a pored toga, već dugi niz godina obavlja i komercijalne usluge, odnosno organizuje proslave za treća lica.
– Studentski centar Čačak već 54 godine obezbeđuje smeštaj i ishranu studenata. S obzirom na to da Studentski centar širi svoj posao, želimo da afirmišemo znanje i iskustvo kompletnog osoblja. Pored keteringa, započinjemo i novi posao, spremanje i prodaju gotovih jela. U našem asortimanu imaćemo veliku ponudu jela i pozivam sugrađane da dođu i probaju hranu koja će biti kvalitetna, bezbedna i najjeftinija. Naravno, sve što radimo odobreno je od Ministarstva prosvete, u cilju prihodovanja i širenja naše delatnosti – rekao je Qubodrag Grbić, upravnik Službe za ishranu Studentskog centra Čačak, napomenuvši da će radno vreme Ekspres restorana “Moravica” radnim danom biti od šest do 18, a subotom od šest do 15 časova.
Ana Živanić, nutricionista i stručni saradnik za preradu hrane u SCČ, istakla je da je cilj ovog ekspres restorana da omogući sugrađanima kupovinu kuvanih jela koja su pripremljena kao kod kuće, i to po vrlo povoljnim cenama. Ona je naglasila da je proizvodnja hrane u objektima Studentskog centra u Čačku po najvišim standardima HACCP sistema, što garantuje zdravstveno i higijenski bezbedan obrok.
N. R.