кајсија
Društvo Zdravstvo

КАЈСИЈЕ: Спречавају ризик од срчаних обољења, а кожи помажу да остане лепа

ИЗВОР: РТС

Кајсије подстичу одбрамбену снагу организма од инфекција. Ако се једу пре оброка, добро утичу на варење. Због високог садржаја гвожђа препоручују се анемичним особама.

Осим бета каротена, одличан су извор витамина „А“, „Ц“ и „Е“. Садрже флавоноиде, који штите од болести попут дијабетеса и срчаних обољења и доказано неутрализују слободне радикале и штите од хроничних обољења.

Осим што су одличног укуса, кајсије су пуне витамина и минерала који помажу правилном функционисању организма.
Захваљујући антиоксидансима и витамину „Ц“, ово воће је одлично и за кожу. Штите је од штетних спољних утицаја и УВ зрака који изазивају трајна оштећења.

Витамин „Ц“ помаже у обнављању коже и изградњи колагена, а бета-каротен штити од опекотина изазваних сунчевим зрацима.

Само неки од разлога зашто би ово воће требало уврстити у свакодневну исхрану јер помажу у очувању здраве пробаве и здравља очију, спречавају ризик од срчаних обољења, а кожи помажу да остане лепа.

Кајсије су богате водом, па због тога помажу у одржавању здравог крвног притиска, телесне температуре, здравља зглобова и правилног рада срца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.