Politika

САОПШТЕЊЕ Групе грађана Иван В. Ћаловић “ИСТИНА И ЧАСТ”: ЗА ДОБРОБИТ СВИХ ГРАЂАНА

САОПШТЕЊЕ Група грађана Иван В. Ћаловић “ИСТИНА И ЧАСТ” преносимо у целости:

ПОШТОВАНИМ СУГРАЂАНИМА, УВАЖЕНИМ ПРЕДСТАВНИЦИМА МЕДИЈА И СВИМ КОЛЕГАМА КОЈИ СА СВОЈИМ ИЗБОРНИМ ЛИСТАМА УЧЕСТВУЈУ НА ПРЕДСТОЈЕЋИМ ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА У ЧАЧКУ,

Иван Ћаловић, са свим својим сарадницима, одборицима и члановима, пажљиво је читао, слушао и гледао све што је до сада јавно објављено током кампање политичких актера који су одлучили да учествују на предстојећим локалним изборима.

У складу са синонимом наше листе – ”ИСТИНА И ЧАСТ”, овом приликом ћемо се потрудити да управо истине ради, подсетимо наше грађане пре свега, а и колеге опозиционе политичаре којима смо ми  тема у негативном контексту, ко смо и од када постојимо.

Наше удружење грађана постоји више од 5 године (дакле не 10 дана пре ових избора). Свих ових година смо спроводили све наше планиране активности које се тичу представљања политичке платформе грађанима, те регистровања наших чланова и симпатизера. (вибер група је формирана 12. 06. 2019 године).

Поносни смо на чињеницу да са временом постоји стални тренд раста у броју чланова и грађана који наше удружење подржава. У исто време перецепирамо и препознајемо проблеме са којима се на локалном и Републичком нивоу сусрећу суграђани, тражимо и нудимо решења. Због тога учествујемо на овим изборима.

Све време од настајања удружења смо искључиво опозиционо активни, Иван Ћаловић лично са великим бројем чланова је подржао све акције у прикупљању потписа за опозиционе листе које су се на изборима активирале у периоду када ми то нисмо желели, а последњи пут и за децембарске изборе 2023. године. (то одлично знају и носиоци листа који сада учествују на локалним изборима).

Више пута смо јасно истакли да је наш циљ промена локалне власти која не ради у најбољем интересу суграђана и на крају смо пред ове изборе и потписали и оверили код нотара изјаву, да нећемо ни под којим условима бити са носиоцима актуелне власти.

Носилац наше изборне листе, као и највећи број одборника су запослени и остварени људи, широког спектра образовања и знања (правници, економисти, инжењери, ветеринари, агрономи, мајстори, радници и пољопривредници), не улазе у политику да би запослили себе, или скућили члана породице, или да би преко Града добили неки уносан посао. Они су  се ангажовали  У ПОЛИТИЧКОМ ДЕЛОВАЊУ ДА БИ променили политичку климу непотизма и неједнакости, а ЗА ДОБРОБИТ СВИХ ГРАЂАНА.

Не прихватамо критике да смо онемогућили формирање јединствене опозиционе листе, јер имамо право као и све друге колеге да одредимо начин политичког деловања, те да проценимо шта је оптимално добро за грађане због којих ваљда сви учествујемо у политичком надметању.

Сматрали смо да је добро за наш Град, да сви опозиционо настројени политички актери, који искрено намеравају да  оборе тренутну локалну власт у рукама СНС-а, покажу пред бирачима своју индивидуалну снагу и формирају своје листе које се лако препознају и именом и презименом, па да се након тога удружимо око истог циља и грађанима покажемо јединство на изборима.

На радним састанцима који су након објављивања свих изборних листа одржани са представницима опозиције у више наврата, наше ”ГРУПA ГРАЂАНА ИВАН В. ЋАЛОВИЋ ИСТИНА И ЧАСТ” је јасно предложила ту намеру и остала је готово усамљена у реализацији тог циља (само су Двери јасно рекле да су сагласне), а предлог на крају прећутно није подржан.

Тачније, остале опозиционе листе на изборима у Чачку нису прихватиле  наш предлог који се тицао јединственог наступа опозиције на изборима. Први корак је био  заједничко ПОТПИСАНО саопштење медијима и грађанима да се све опозиционе листе обавежу на формирање нове власти након победе на локалним изборима. Други корак је заједничка конференција за медије свих носилаца изборних листа на исту тему.  ТРЕЋИ И ПО НАМА НАЈВАЖНИЈИ КОРАК, је било заказивање и одржавање ЗАЈЕДНИЧКОГ МИТИНГА свих ОПОЗИЦИОНИХ ЛИСТА, ТЕ ФИНАЛНО ПОКАЗИВАЊЕ ЈЕДИНСТВА И ОДЛУЧНОСТИ ЗА ПРОМЕНУ ВЛАСТИ ПРЕД ГРАЂАНИМА, односно ПРЕДСТАВЉАЊА кандидата за одборнике који ће ту власт после избора и формирати, све са циљем додатног анимирања суграђана да постоји јединство квалитетне алтернативе за постојећу ненародну власт.

Овај наш предлог ЗА ЈЕДИНСТВЕНО ДЕЛОВАЊЕ РЕГИСТРОВАНИХ ОПОЗИЦИОНИХ ЛИСТА ДО ОДРЖАВАЊА ИЗБОРА, А ПОСЕБНО ПОСЛЕ РЕЗУЛТАТА ИСТИХ, као што рекосмо, није прихваћен, а зашто је то тако, гласачи и медији морају питати наше колеге (који у својим кампањама активно нападају и доводе у питање наше опозиционо политичко деловање).

И ПОРЕД СВЕГА, НАША ГРУПА, САДА НЕЋЕ НЕОДГОВОРНО И БЕЗ ДОКАЗА ИСТУПИТИ СА ТВРДЊАМА ДА ЈЕ НЕКО ОД ПОСТОЈЕЋЕ ОПОЗИЦИЈЕ ЛАЖАН, ДА ЈЕ “КУКАВИЧИЈЕ ЈАЈЕ”, КОЈЕ СЕ ГРАЂАНИМА ПОДМЕЋЕ.

Драги наши суграђани, МИ ЧВРСТО ВЕРУЈЕМО ДА ЈЕ ЧАЧАК СПРЕМАН ЗА ПОБЕДУ И ПРОМЕНУ ВЛАСТИ И ДА ЋЕ НАКОН ПРЕБРОЈАВАЊА ГЛАСОВА, ОПОЗИЦИЈА У ЧАЧКУ ОДНЕТИ ПОБЕДУ,  СИГУРНИ СМО ДА СЕ АКТУЕЛНА ВЛАСТ СА СВОЈОМ КОАЛИЦИЈОМ ВИШЕ НЕ ПИТА ЗА РЕЗУЛТАТ.

Уважени грађани, управо се ВИ питате за ВАШ бољи и квалитетнији живот у нашем Чачку, јер ВИ имате испред себе избор, имате шест опозиционих листа, гласајте по савести и уверењу да нико од нас неће изневерити ВАШ глас, али добро запамтите имена свих листа и њених носилаца, имена свих одборника, који сутра треба да заступају ваше интересе за вашу добробит, знате где су нам страначке просторије, где живимо и НЕМОЈТЕ ДОПУСТИТИ ДА БИЛО КО ОД НАС ИЗНЕВЕРИ ВАШ ГЛАС. Уколико било ко од нас сутра “промени опозициону плочу”, немојте седети скрштених руку, покажите грађанску непослушност, јер су управо ваше руке и ваш глас омогућили нама да се власт промени и ви не смете бити преварени.

Ову политичку поруку свесно истичемо суграђанима, јер су бројни примери изневерене воље грађана, а то се мора променити и наша листа вас неће изневерити. ЗБОГ ТОГА ЈЕ реч “ЧАСТ”, СИНОНИМ ЗА НАШУ ЛИСТУ.

Ми се овим сапштењем посебно обраћамо грађанима који су од стране власти уцењени радним местом, било у јавном сектору, или код послодаваца крупног капитала блиских власти, те им поручујемо да нађу  начин и смогну снагу да допринесу ПОБЕДИ морала, истине и части.

После победе, наше удружење и наша изборна листа, посветиће се решавању проблема сваком ко тешко живи под овом влашћу, имамо спремне пројекте за побољшање услова за ратне ветеране, за обесправљене раднике и пољопривреднике, за ученике, за просветне раднике, за пензионере, за самохране мајке, за све остале појединце или групе који су због немара, због недомаћинског пословања и осталих небројених примера лошег руковођења и управљања људима и материјалним ресурсима дошли у незавидан положај.

Поштовани суграђани, промена је близу ! Изађите масовно на изборе, одвојите тридесет минута свог времена за наредне четири године свог живота.

2. јуна 2024. – Заокружите број 2!

2. јуна 2024. – Изаберите себе!

Група грађана
Иван В. Ћаловић “ИСТИНА И ЧАСТ”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.