Na Sajmu turizma u Beogradu, naš grad je sa svojim štandom privukao mnoge zainteresovane posetioce Sajma, koje privlače prirodne lepote našeg kraja, među kojima prednjači Ovčarsko – kablarska klisura, ali i sve one koji su zainteresovani da posete razne kulturne i zabavne manifestacije, po kojima su Čačak i okolina prepoznatljivi. Dragomir Savić, direktor Turističke organizacije je istakao da je Čačak najveći akcenat stavio na predstavljanje kulturno istorijskih znamenitosti našeg garda, promociju banjskog i zdravstvenog turizma, razne manifestacije našeg kraja i primamljive ugostiteljske objekti. Najznačajnije manifestacije, koje su na Sajmu promovisane, su Sabor frulaša, koji ove godine slavi 30. rođendan, Kupusijada, a već sada se intenzivno promoviše letnji Festival „PRIČA“ – „Pivo, rok i Čačak“, za koji su, kako je direktor TOČ-a Savić naglasio, ove godine namenjena značajno veća sredstva iz budzeta.
Na ovogodišnjem Sajmu turizma, Čačak se predstavio zajedno sa Dragačevom, koje je je pored svog već međunarodno pepoznatljivog Sabora trubača, prezentovalo i neke druge zanimljive sadržaje za turiste.
– Vredno je posetiti naše muyekje u Gračićima i GUči, arheološko nalazište na Gradini. Na Sajmu predstavljamo i naša prirodna blaga, kao što su jezero u Vučkovici i Rćanska pešina – rekao je Vukašin Dramlić, direjktor Turističke organizacije Dragačeva, podsetivši i na nekoliko manifestacija – „Raspevano Dragačevo“, „Sabor kumova“ u Goračićima, „Sabor rokenrola“ u Lučanima i „Mitrovdan“ u Viči.
Na našem štandu predstavilo se i Ugostititeljsko turističko preduzeće „Morava“, a direktorka Verica Kostić je pozvala sve zainteresovane da dođu u Čačak.
– Mi smo tu da sa svojim smeštajnim kapacitetima, hotelima „Beograd“, „Kole“ i „Livade“ pružimo udoban smeštaj u kvalitetnim i savremeno opremljenim sobama. Posetite i najstariju srpsku kafanu u našem gradu „Car Lazar“, gde se hrana i dalje sprema po receptima naših baka, a možete uživati i u vožnji brodom „Sveti Nikola“ i razgledati Ovčarsko-kablarsku klisuru, a lepo obedovati riblje specijalitete u restoranu „Plaža“ u Međuvršju – pozvala je goste u naš grad Verica Kovačević. Pored UTP „Morava“, svoj ugostiteljski kapacitet na Sajmu je predstavila i Etno-kuća „Erić“ iz Mrčajevaca.