У ОШ „Мићо Матовић“ у Kатићима код Ивањице јуче је одржана овогодишња манифестација посвећена ивањичком кромпиру. Награђени су најбољи произвођачи овог поврћа, најуспелија јела од кромпира и одржано предавање о потреби заштите и прилагођавања ове производње климатским променама.
Носилац титуле за највећи овогодишњи принос је Томислав Јовановић из Чепова. Произвео је пет вагона по хектару. Награду за највећу кртолу од 1,6 килограма добио је Мирослав Радојичић са Катића. Пехар за најнеобичнији кромпир добио је Миливоје Зарић. За највећег произвођача ове године је проглашен Иван Стојковић, а најмлађи узгајивач је Никола Мутавџић.
Додељене су и награде за најуспелија јела од кромпира, а прво место је припало Дејану Глинтићу за питу од кромпира. За најнеобичнији укус јела награђене су Бојана и Вера Аџић а за најбољу посластицу Радосава Стеванић. Техничка школа имала је најбољу декорацију а Рада Гавриловић најразноврснија јела и посластице. Сви су награђени кухињским апаратима.
Стручно предавање произвођачима о заштити и исхрани кромпира одржао је Борко Ивановић из „Галеника фитофармације“.
У пригодном програму су учествовале певачке групе, фрулаши и двојничари и ученици школе домаћина.
Манифестацију су организовали: МЗ Брезова, Дом културе Ивањица, ОШ „Мићо Матовић“ из Катића и Туристичка организациј Ивањица. Генерални покровитељ је Општина Ивањица.
Опширнији извештај у штампаном издању у петак.
Ј. С.