Društvo Grad

ЗА НОВА ПРИЈАТЕЉСТВА И ЛЕПЕ УСПОМЕНЕ

АКТИВНОСТИ УСАМЉЕНИХ У МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ “ПАЛИЛУЛА”

Савет Месне заједницеПалилула”, поред 12 активних удружења, окупља и усамљене грађане, са циљем дружења и организовања заједничких активности. Позив и даље важи за све заинтересоване суграђане на територији нашег града.

Председник Савета МЗ “Палилула” Боро Васиљевић каже да је на територији Чачка, нажалост, много усамљених људи, око 11.000, па је Месна заједница Удружењем усамљених грађана желела да их подстакне на дружење, кроз организовање различитих активности.

– Наравно, и даље позивамо све заинтересоване грађане на територији нашег града и желимо да што више људи сазна за наше Удружење, где се дружимо и заједно осмишљавамо активности којима се бавимо, како бисмо избегли депресивна, монотона и апатична стања, као честе појаве у нашем друштву. Желимо да заједно стварамо нова пријатељства и лепе успомене. Поред осталих културних догађаја и друштвених игара, често организујемо и музичко-поетске вечери. Такође, често организујемо излете и путовања. Ове године смо посетили Врњачку Бању, Матарушку Бању, Сирогојно, Тару, а недавно Нови Пазар и манастир Студеницу, где смо, осим лепоте, пронашли мир и хармонију. Ускоро следи путовање у Београд, где ћемо посетити најинтересантније делове и знаменитости града. Цене путовања су минималне, а понекад чак и бесплатне, кад обезбедимо спонзоре – каже Васиљевић.

Према његовим речима, основни циљ Удружења усамљених је да члановима, од најмлађег до најстаријег, врати осмех на лице. Просторије Месне заједнице, које се налазе у Нушићевој улици број 4, код Слободиног игралишта, отворене су готово 24 сата. Сви заинтересовани више информација могу добити позивом на телефон 064/23-29-222.

Н. Р.

Фото: Б. В.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.