Društvo

МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ У ФОТОГРАФИСАЊУ СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ

МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ У ФОТОГРАФИСАЊУ СПОМЕНИКА КУЛТУРЕ

„Вики воли споменикеˮ (Wiki Loves Monuments, WLM) годишње је међународно фото-такмичење у прикупљању фотографија споменика културе широм света. Такмичење се одржава током октобра у организацији локалне Викимедијине заједнице и локалних партнера. 

Учесници фотографишу локалне историјске споменике и културна добра у својим земљама, затим фотографије отпремају на Викимедијину оставу. Циљ овог такмичења је указивање на значај културних добара земаља учесница са жељом подстицања људи да фотографишу споменике и да их отпреме под слободном лиценцом.

У првој половини новембра, стручни жири изабраће десет најбољих фотографија које ће се такмичити даље на међународном нивоу. За прве три фотографије обезбеђене су вредне новчане награде. Проглашење победника биће током отварања посебне изложбе, када ће се уручити и награде: ПРВА НАГРАДА: 35.000,00 динара, ДРУГА НАГРАДА: 23.000,00 динара, ТРЕЋА НАГРАДА: 17.000, 00 динара.

На такмичењу може да учествује свако, уз поштовање основних правила, а то су: да је у питању аутор фотографије, да фотографија није раније објављивана, да фотографију пошаље у назначеном року заједно са ИД бројем споменика са списка и да пристаје на услове лиценцирања. 

Упутство за учешће и слање фотографија је на сајту: www.wlm.rs

Приредила: Марија Миљуш

                                                                                            Извор: wlm_srbija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.