Sport

„ЧАЧАК 94 QUANTOX“ ПРОКОЦКАО ПОБЕДУ

Још једном је „Чачак 94 Quantox“ доживео шокантан пораз на свом терену. Сомборски „Џокер“ је у узбудљивој утакмици вечерас у хали крај Мораве, у трећем колу Адмиралбет КЛС, пред 300 гледалаца остварио победу 72:71 (18:22, 15:17, 18:21, 21:11).

Домаћин је од старта показао решеност да бодови остану у Чачку. Држао је утакмицу „под контролом“ и био стално у вођству, не већем од четири, пет поена, највише захваљујући бољој прецизности. Током друге четвртине бековски пар Думић и Кочовић добром сарадњом са Родригезом доводе свој тим до највећег воћства. У 18. минуту „Чачак 94 Quantox“ води 39:28, али Сомборци у последња два напада постижу пет поена и на велики одмор одлазе са прихватљивим минусом од шест поена.

Захваљујући чврстој одбрани Чачани у првим минутима треће четвртине остварују серију 8:0 и долазе до вођства 47:33. Али тада се на другој страни разиграо Хенсон, а прикључује се и Бркић, па гости почетком последњег периода долазе на само два поена мањка. То није уздрмало Чачане и они сигурном игром враћају вишак на уобичајени ниво. У 38. минуту воде 71:65. Делује да је ствар рутине привести утакмицу крају. Међутим, почиње драма. Прво Гројић чини грешку, неправилно вођена лопта, потом Думић два пута убацујући лопту у игру додаје је противничким играчима. Већ поменути Хенсон све то кажњава и 34 секунде пре краја доводи свој тим у воћство 72:71 (прво након почетних 2:0). Имају домаћини посед десетак секунди до завршетка. Радојичић ствара позицију Родригезу који креће у „закуцавање“, али то чини недовољно агресивно и 215 сантиметра високи Бразилац је изблокиран и Сомборци се радују.

„Чачак 94 Quantox“: Осаве 9, Радојичић 11, Гројић 12, Јовић, В. Зекавица, Кочовић 5, Б. Зекавица, Стојичић 12, Родригез 12, Тодоровић 3, Думић 7, Ерић.

У екипи „Џокера“ најефикаснији су били Хенсон и Бркић са по 20 постигнутих поена.

Домаћи тим је на овом мечу водио доскорашњи тренер „Железничара“ Жељко Бугарчић. Ђорђе Мићић је био у публици.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.