Aktuelno Društvo Kultura Obrazovanje

,,ПЧЕЛИЦА“ НА 67. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ

 Издавачка кућа ,,ПЧЕЛИЦА“ великим бројем нових наслова и пратећих програма наступа на овогодишњем Међународном београдском сајму књига, који се одржава од 19. до 27. октобра.

-Сајамску премијеру имаће више књига, од којих издвајамо избор из поезије Љубивоја Ршумовића „Ршумовање од А до Шˮ, коју је приредио Горан Марковић. Специфичност ове збирке, која на једном месту окупља све познате, антологијске песме најпопуларнијег песника српске књижевности за децу јесте у азбучном распореду песама. Затим ту је и збирка песама Власте Ценића „Загрл՚те их песме мојеˮ, која представља поетске изразе захвалности песницима претходницима и савременицима. Илустрована књига „Хачико – прича о верностиˮ, аутора Горана Марковића, заснована на истинитој причи о верности пса расе акита ину, доноси нам дух јапанске културе прве половине 20. века – наводе из ИК ,,ПЧЕЛИЦА“.

Поред наведених, Издавачка кућа ПЧЕЛИЦА између два Сајма књига у Београду објавила је велики број наслова домаћих аутора, али и преведене књижевности за децу. После чувених романа „Лајање на звезде” и „Шешир професора Косте Вујића” Пчелица је објавила биографске романе Милована Витезовића „Кад је Невен био сунцеˮ и „Госпођица Десанкаˮ, и драме „Принц Растко – монах Саваˮ и „Бајка о Вуку и Србимаˮ.Едиција биографских књига „Детињство српске наукеˮ, аутора Слободана Станишића, обогаћена је са четири нова наслова: „Милутин Миланковић и осунчавање Земљеˮ, „Јован Цвијић и шапат каменаˮ, „Михајло Пупин и чувени калемовиˮ и „Михаило Петровић Алас и рачунска машинаˮ.

Од појединачних наслова домаћих савремених аутора у Пчеличиној овогодишњој продукцији нашла су се дела: „Трећа мачкаˮ Весне Алексић, „Чаробне крофнеˮ Гордане Тимотијевић, „Лек од бресквиног лишћаˮ Зорице Кубуровић, „Тринаеста капија Ртњаˮ Борка Брајовића, „Веверпухˮ Милоша Михаиловића, „Није крива Софијаˮ Јелене Радека, „Између два звонаˮ Николете Новак, „Приче са јастукаˮ Бојана Љубеновића, „Цајковићиˮ Лепе Марковић, „Дан као нарученˮ Душка Домановића, „Хеј, замислиˮ Александра Чотрића, „Појте му, Срби – Цветник песама за децу о Светом Савиˮ групе аутора, „Пужић који је веровао у себеˮ Маје Кораксић, „Морски коњић читалићˮ Николете Новак, „Арчи и Дора – У епизоди: Шумско чудовиштеˮ, четири приручника о породици, другарима, књигама и разоноди Александре Бојовић и едиција „Митови и легенде народа светаˮ са шест објављених наслова који представљају адаптације познатих митолошких и легендарних прича различитих култура.

Међу преведеним насловима европске књижевности за децу у продукцији Пчелице ове године су се нашла следећа дела: серијал едукативних романа „Чувари Велике шумеˮ са три наслова („Чупави пријатељˮ, „Пази главу!ˮ и „И то се дешаваˮ), роман „Жељко и Живко, у епизоди: Маскирани крадљивацˮ, едиција „Умем да читамˮ са четири нова наслова („Досадне пегицеˮ, „Жива напастˮ, „Необичан риболовацˮ и „Позоришна дружинаˮ), илустровани роман „Медведић и Малиницаˮ, „Грицко – приручник о диносаурусимаˮ, „Ја сам страшанˮ, „Снег на моруˮ, „Кад се кућа поделиˮ, „Па, шта?ˮ, „Понекад се осећам маломˮ, звучна књига „Деда Мразˮ, едиција интерактивних књига за најмлађе „Научи и забави сеˮ и едиција књига за купање „Купалићиˮ.

Сајам књига је и прилика за дружење читалаца и писаца, због тога Пчелица сваког дана на свом штанду организује сусрете са писцима и потписивање књига, а промоција књиге „Загрл՚те их песме мојеˮ, аутора Власте Ценића, биће одржана у Сали „Јован Јовановић Змајˮ, у Хали 1а, у уторак 22. октобра од 12.00 до 13.00 часова. Пријатељ Пчелице на овогодишњем Сајму књига је и чачанска фирма ,,Сhipsy Way“, која позива најмлађе читаоце да док читају омиљену књигу, грицну флипс крокодиле – поручили су из ,,Пчелице“

За све оне који не буду у прилици да присуствују Међународном београдском сајму књига Пчелица организује свој сајам књига на интернету, који ће трајати од 14. до 29. октобра и на коме ће књиге бити доступне по ценама сниженим до 70%.

Извор: ИК ,,Пчелица“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.