Aktuelno Društvo Ivanjica

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА НИЖЕ РАЗРЕДЕ

Приликом данашње посете Ивањици, министарка за бригу о породици и демографију Милица Ђорђевић Стаменковски обећала je да ће у сарадњи са локалном самоуправом наредне године омогућити бесплатне уџбенике за ученике од првог до четвртог разреда основне школе.

Стаменковски се најпре састала са руководством Општине Ивањица са којом, како је истакла, има континуитет одличне сарадње. Она је нагласила да је циљ министарства оснаживање мањих општина.

-Разговарали смо данас која је то мера коју бисмо могли да у наредној години пружимо грађанима Ивањице као новину и усагласили се на основу анализе потреба родитеља да је најбоље да Министарство у 2025. години определи средства да сви ђаци од првог до четвртог разреда основне школе имају бесплатне уџбенике. Мислим да је то заначајна подршка породичном буџету и да ће доста олакшати изазовне септембре пред нама јер знамо да родитељи на почетку школске године имају велике финансијске трошкове па ето да се бар потрудимо да тај терет са њима поделимо. Хоћемо тиме да покажемо да улажемо у знање, да бринемо о одгоју, васпитању и образовању наше дечице и да им пружимо прилику да овде то стичу управо верујући да ће у Ивањици замишљати своју будућност – рекла је Стаменковски.

Она је додала да ће се наставити подршка незапосленим породиљама, новорођеној деци и даља промоција пројекта за издвајање до 20.000 евра за куповину првог стана или изградњу куће за парове са децом што су у Ивањици до сада искористиле три породице.

Председник општине Александар Митровић није крио задовољство што ће бити обезбеђени бесплатни уџбеници.

-Ово је једна од новина коју треба да имплементирамо у финансијски план наше општине за следећу годину. Доста полемике је било и на скупштинама и са родитељима око бесплатних уџбеника до четвртог разреда и наредне године ћемо коначно и то реализовати – истакла је Стаменковски.

Министарка је овом приликом посетила породицу Невене Плавшић која је добила субвенцију државе за куповину првог стана а потом се на коктелу састала и са незапосленим породиљама.

Стаменковски је од председника општине добила на поклон јелек, који је ручни рад Ивањичанке Зорице Јовићевић.

Ј.С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.