Aktuelno Kultura

Опера ,,ТРАВИЈАТА“ у Чачку!

Једна од најгледанијих светских опера Травијата долази у Чачак, у суботу 2. новембра, у Великој сали Културног центра, 19.30 часова. Улазнице су у продаји, цена је 2500 динара. Организација: Музички програм.  

Опера као облик театра кроз који се драма преноси и боји музиком и певањем увек је синоним за нешто величанствено, комплексно и вредно дивљења. Таква је и опера Травијата, славног Ђузепea Вердија, монументално уметничко дело чија популарност не јењава! Опера Травијата изводи се у три чина (четири слике), радња се дешава у Паризу, граду који за главну јунакињу Виолету представља све оно о чему је икада сањала! Упознаћемо и Алфреда, Флору, Барона…

Београдска подела улога је разнолика и квалитетна: Сања Керкез, Гордана Томић, Снежана Савичић Секулић, Душан Плазинић, Дејан Максимовић, Јанко Синадиновић, Вук Зекић, Владимир Андрић, Татјана Митић, Јована Белић и многи други. Либрето по роману Диме-сина написао Франческо Пијаве Диригент Ђорђе Павловић / Зорица Митев Војновић  Режију Борислава Поповића обновила Ивана Драгутиновић Маричић  Сценограф Борис Максимовић  Костиме Божане Јовановић обновила Олга Мрђеновић  Кореограф Владмир Логунов.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.