Društvo Privreda

ЧАЧАНСКЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ, МОТИВАЦИЈА И ПОДРШКА ЗА ОСТВАРЕЊЕ ЦИЉЕВА

УДРУЖЕЊЕ ПОСЛОВНИХ ЖЕНА “НАДЕЖДА ПЕТРОВИЋ” ПРОСЛАВЉА 15 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И УСПЕШНОГ РАДА

Чланице Удружења пословних женаНадежда Петровићвећ 15 година успешно остварују све постављене циљеве, правећи јаку и стабилну мрежу женског предузетништва, која подразумева нову визију и међусобну подршку. Већина чланица Удружења, чије име са поносом носе, власнице су привредних друштава, предузетничких радњи, а остале су успешне пословне жене које се налазе на руководећим положајима у многим фирмама и институцијама. Поред тога што су постале препознатљиве и у Србији и ван граница наше земље, пример су добре праксе другим удружењима, а свим женама и младима су подршка, подстрек и снага за реализовање предузетничких циљева.

Поред тога што прославља 15 година успешног рада, Удружење пословних жена “Надежда Петровић”, које носи име наше познате сликарке, прославља и “Михољдан”, јер је само дан раније, 11. октобра, рођена чачанска уметница. Инспирисани њеним делом, рад Удружења током ових 15 година заснива се на емпатији, пре свега, према женама и жели да им помогне да се едукују, да кроз разне пројекте и сарадњу са институцијама укажу на проблеме које имају жене приликом покретања сопственог посла и уопште у предузетништву.   

– Такође, желимо да учинимо и видљивијим рад жена у предузетништву. Успешно повезујемо жене предузетнице, како на територији Града Чачка и читаве Србије, тако и ван граница наше земље. Поносне смо што већ 15 година остварујемо своје пословне, али и личне циљеве. Деценију и по успешног пословања желели смо да обележимо још већом сарадњом са осталим пословним удружењима, тако да смо недавно посетили Међународни сајам привреде у Грчкој. На Сајму у Кавали, у организацији Привредне коморе, могли смо да се представимо, да посетимо бројне излагаче, успоставимо сарадњу са блиским суседима, са којима већ послујемо, да сазнамо више о њиховим производима, али и да понудимо наше. Привредна комора Србије је на овом Сајму потписила уговор о сарадњи са регионалним привредним коморама из Грчке, што је јако битно, јер то олакшава пласман наших производа на њиховом тржишту. Наравно, поред посете Сајму, чланице Удружења су имале прилику да сазнају о специфичностима тога краја, да посете град Филипи, Цркву Свете Литије и остале грчке знаменитости – каже за наш лист Горана Танасковић, директорка УПЖ “Надежда Петровић”.

Иначе, Удружење пословних жена има око 40 активних чланица, које се углавном баве производњом и прерадом, разним услугама и трговином. Реч је о готово свим делатностима, што указује на то да жене не бирају послове, а сведоци смо да се баве и такозваним “мушким пословима” и да и у тим областима налазе своје место на тржишту рада. Удружење женског предузетништва, осим чланицама, жели да помогне свима који су заинтересовани да нађу своје место на захтевном и конкурентном тржишту, да опстану и остваре профит, нагласила је Танасковић.   

– У оквиру обележавања 15 година рада, Удружење “Надежда Петровић” ће организовати веома битно предавање за жене предузетнице, на коме ће бити објашњено како стрес и блокаде на послу можемо да превазиђемо и да не утичу на нашу креативност и опстанак у пословању. Будући да деценију и по постојања и успешног рада обележавамо низом активности, у новембру ћемо реализовати велику конференцију, састанак са амбасадоркама које су у Србији, на коме ћемо представити и пројекат Удружења “Надежда Петровић”. Циљ нам је да се повежемо са успешним женама, да чујемо њихове приче, да нам оне дају мотивацију за даљи рад, јер Удружење, осим предузетница, окупља и остале пословне жене које су на руководећим положајима и чији рад не смемо занемарити – рекла је Горана Танасковић.

Н. Р.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.