G.Milanovac Region

Након пожара, нови објекат вртића у Невадама биће изграђен до краја године


Изградња новог објекта вртића, код бивше конфекције „Рудник“ у Невадама се одвија добрим темпом, а постављене су и скеле за фасаду. Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац је са својим сарадницима и директорком вртића Мајом Миловић посетио градилиште.


– Данас сам издао налог да се уклони овај стари објект који је изгорео у пожару, с обзиром да су све надлежне институције извршиле инспекцију. Очекујемо од јавног тужиоца да се коначно изјасни о пожару који је настао на објекту. Што се тиче новог објекта који градимо, желим да се захвалим компанији „Јадран“, која нам је изашла у сусрет и максимално појачала екипе које су и данас овде на градилишту. До краја године ће бити комплетно завршен објекат. Такође сам издао налог да се одмах уради решење унутрашњег уређења и опремања самог објекта, а аплицираћемо код Министарства просвете за новац за опремање. Циљ нам је да у току јануара, евентуално фебруара, опремимо објекат и да га најкасније до првог марта предамо деци на употребу. Успећемо да сместимо сву децу која су похађала вртић који је изгорео овде у нови објекат. Имаћемо још додатних места како бисмо смањили листу чекања, а да бисмо је у потпуности укинули мораћемо да градимо још један објекат вртића – рекао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац.
Председник је овом приликом додао да ће се обратити Влади Републике Србије за финансијску помоћ, како би се изградио још један објекат вртића, јер се једино на тај начин листа чекања може у потпуности укинути.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.