Aktuelno Društvo Selo

ВАНДАЛИЗАМ ПОНОВО НА ДОМУ У ВАПИ

Дом у Вапи деведесетих година био је место где су у почетку биле смештене бројне породице избегле током рата 1995. са подручја Хрватске. Годинама касније, Дом и простор око њега, представљали су ругло села, а када се поново и локална власт заинтересовала за ово мало село на старом путу Чачак-Краљево, урађени су и неки инфраструктурни пројкети значајни за мештане. Игралишту на Орници обрадовали су се и стари и млади. Захваљујући заинтересованим људима урађена је и нова столарија на Дому.

Више од једне деценије екипа вредних момака одлучила се да помогне селу да живне, па се сваке године током лета организује Турнир у малом фудбалу за одрасле који окупи велики број учесника и навијача. Ипак, иако има оних који се труде, неко је поново из непознатог разлога желео да уништини све што је добро и лепо.

–  Ово није први пут да се овако нешто дешава, неколико година уназад уништавају све што могу. Прошле године су поскидали кваке са врата, иако је столарија нова, не знам за шта им то треба. Раније су аутомобилима улазили на игралиште. То је процес који траје, не може се то урадити у секунди. Сада су извалили носаче мрежа на головима, бацили их у траву, то је већ трећа, четврта година заредом, разбијена су врата Дома, испред су оставили лом и срчу. Мреже не можемо да оставимо, јер ће да запале, заштитна ограда је разваљена. Зашто бисмо склањали голове, али изгледа шта год да ставимо, униште. Уопште не знамо ко и зашто то ради, једино решење би било да се поставе камере, можда – рекао је мештанин Вапе.

И даље се поставља питање, зашто било ко уништава мобилијаре, игралишта, сеоске домове, нешто што не би требало никоме да смета, већ представља место за игру и дружење свих који то желе?!

В. Ј.

Фото: Архива саговорника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.