Obrazovanje

Свечани пријем студената прве године на Факултету техничких наука у Чачку

Свечани пријем студената прве године на Факултету техничких наука у Чачку 

Данас је, уз интонирање универзитетске химне, на Факултету техничких наука у Чачку почела нова школска година за студенте прве године основних академских и основних струковних студија.

Традиционални свечани пријем организован је у великом амфитеатру Факултета за студенте 50. генерације академских и 65. генерације струковних студија. Бруцоше су дочекали чланови деканског колегијума Факултета техничких наука у Чачку, професори, асистенти и сарадници, као и старије колеге студенти из Студентског парламента.

У поздравном обраћању декан Факултета техничких наука у Чачку, проф. др Данијела Милошевић, пожелела је добродошлицу студентима прве године, бруцошима на почетку новог пута који има за циљ стицање високог образовања. Такође је истакла да је мисија факултета да од својих студената створи професионалце и интелектуалце, цењене стручњаке у областима за које се школују да би били конкурентни на тржишту рада. Колектив факултета је ту за студенте, да их прати и прилагођава се, како би заједно направили најбоље резултате.

-Предлажем вам да се дружите кроз различите студентске активности, да растете и напредујете заједно, а сутра када дипломирате да направите трајан и квалитетан пословни однос – завршила је своје обраћање проф. др Данијела Милошевић.

После декана факултета, студентима се обратио и студент продекан, Марко Павловић, упутивши им речи добродошлице и подршке у име Студентског парламента.

Присутне је поздравио, у име града Чачка, члан градског већа за науку, образовање и културу, проф. др Милош Папић, а затим и помоћник директора Студентског центра Касија Вукајловић. 

Чланови колектива Факултета техничких наука у Чачку сваке године раде на унапређењу студијских програма, опреме и ресурса како би својим студентима пружили знање које ће будућим дипломираним и струковним инжењерима омогућити успешан напредак у каријерама и пословним подухватима које их по завршетку факултета очекују.

Након пријема, за студенте прве године основних академских и струковних студија почела су  предавања у овој академској години.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.