Aktuelno Društvo Grad Sport

ОДРЖАН ШЕСТИ “ЧАЧАНСКИ ПОЛУМАРАТОН”

Град Чачак, СЦ “Младост” и Спoртско удружење “Чачак трчи – Twо peaks endurance team” организовали су шести “Чачански полумаратон” на коме је данас наступило око 850 такмичарки и такмичара. Они су с надметали у три дисциплине: полумаратону (21,1 км), фртаљмаратону (10,55 км) и трци задовољства (5,275 км).

У главним тркама победе су остварили Ивана Живковић, чланица ОАК “Београд” и Никола Мијаиловић, момак из Лепосавића који тренира у АК “Нови Пазар”. Обоје су до првих места дошли истрчавши личне рекорде. Ивана је иза себе оставила Нору Тркљу Боцу и Рускињу Елену Соколову, док је Никола водио велику борбу са Кенијцем Стенли Кипрутом, учеником Оливере Јефтић, док се на треће место пласирао Подгоричанин Иван Бубнов.

На полумаратону од Чачанки најбржа је била Јована Стојановић, друга је Марица Младеновић, док је трећепласирана Данијела Радовановић. Кристијан Ровчанин је био најбоље пласирани тркач из нашег града, друго место освојио је Александар Васиљевић, док је на трећој позицији Драган Вукићевић Победница фртаљмаратона је Сандра Узелац, друга је чланица “ЧААК”- а Јелена Пауновић док је Ужичанки Галини Богићевић припала трећа позиција. На истој дистанци у конкуренцији мушкараца убедљив је био наш паратриатлонац Хаџи Лазар Филиповић, за њим су на циљ стигли Саша Миљковић и Никола Здравковић.

У трци задовољства код дама тријумфовала је Кристина Ђокић, друга је Исидора Живковић, а трећа Кристина Ђуровић. Филип Делић, Чачанин који живи у Београду, најбрже је истрчао најкраћу деоницу, потом су линију циља прешли Ацо Јовановић и Никола Здравковић.

У конкуренцији штафета, трчали су фртљамаратонску деоницу, најбоља је била комбинација Јека Тошић и Мирослав Дукадиновић, други је био пар Теодора Мачкић и Александар Стајић, док су трећепласирани Јелена Пауновић и Дејан Ковачевић.

Комплетан извештај биће објављен у наредном броју “Чачанског гласа”.

В. Дуба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.