Obrazovanje

САРАДЊА ОШ „ВЛАДИСЛАВ ПЕТКОВИЋ ДИСˮ СА ШКОЛОМ У МАКЕДОНИЈИ

САРАДЊА ОШ „ВЛАДИСЛАВ ПЕТКОВИЋ ДИСˮ СА ШКОЛОМ У МАКЕДОНИЈИ

Колектив и ученици Основне школе „Владислав Петковић Дисˮ из Заблаћа имали су ту част да буду гости Основној школи „Живко Чингоˮ из Велгошти (Охрид, Северна Македонија) ради свечаног чина братимљења, чиме се отворила могућност размене знања, искустава, идеја и културних вредности. Пријатељство две суседне државе, Србије и Северне Македоније, на овај начин учвршћује се још више, овога пута у области знања и образовања.

Током тродневног дружења, ученици обе школе учествовали су у различитим активностима, као што су: пројектна настава, спортске активности, такмичења и сл. Разменили су иновативне идеје, надоградили образовне вештине и увећали мотивацију за нове успехе. Сарадња две школе доноси и много више од образовних предности, јер на овај начин ученици стварају нова познанства и пријатељства, граде свест о културној разноликости и спознају значај међународне сарадње.

ОШ „Владослав Петковић Дисˮ дугује велику захвалност Општини Града Чачка што је препознала важност овог пројекта те створила могућност за његову реализацију. Захвалност дугују и колективу и ученицима Основне школе „Живко Чингоˮ из Велгошти за срдачан дочек и гостопримство, а радују се и њиховом доласку у Заблаће, где ће се сигурно показати као подједнако добри домаћини. 

Братимљење поменуте две школе представља значајну подстицајну меру и за ученике, али и за локално друштво и представља један од позитивних примера вишејезичног образовања, повезивања култура и размене корисних информација.

Приредила: Марија Миљуш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.