Društvo Grad Obrazovanje

“ЈЕСЕЊА ПРОМЕНАДА” У ГРАДСКОМ ПАРКУ

ТРАДИЦИОНАЛНА МАНИФЕСТАЦИЈА ЗАВИЧАЈНОГ ДРУШТВА “ЧАЧАНИ”

У сусрет јесени, која долази 22. септембра, у 14,43 часова, Завичајно друштвоЧачаније јуче у Градском парку, наЈесењој променадиокупило више од 300 малишана из чачанских вртића. Деца предшколских установаРадостиМоје детињствоприпремили су приредбу посвећену јесени и њеним плодовима.

Драган Ерић и Милица Допуђа

И овогодишњу “Јесењу променаду” красили су весели жагор малишана чачанских предшколских установа, лепршави костими, живописне боје и, наравно, приредба у част јесени. Окићени венчићима и костимирани у најразличитије плодове јесени, наши најмлађи суграђани су пленили, не само својом појавом, већ и раздраганим рецитовањем, песмом, игром и скечевима. Завичајно друштво “Чачани”, овом традиционалном манифестацијом, учи децу да се радују плодовима јесени, да чувају животну средину и уживају у Градском парку, највећој зеленој оази Чачка. 

– “Јесења променада” је наша традиционална, најлепша, најквалитетнија, весела манифестација у којој се деца из чачанских вртића радују доласку јесени, односно, плодовима јесени. Поред тога, увек промовишемо другарство и пријатељство, друштво без насиља. Желимо да ова манифестација живи. Драго ми је што васпитачи прихватају сарадњу са радошћу и што малишани уживају у припремању програма и костима. Дакле, све што радимо за нашу децу и младост треба вредновати. Наравно, чланови Завичајног друштва “Чачани” учествују у реализацији “Јесење променаде”, али за организовање овогодишње манифестације, као и претходне две године, главни координатор је била наша чланица Управног одбора Милка Павловић – нагласила је Милица Допуђа, председница Управног одбора Завичајног друштва “Чачани”.

Драган Ерић, председник Завичајног друштва “Чачани”, истакао је да је “Јесења променада” дивна манифестација која траје непуних 20 година, у којој учествују наши најмлађи суграђани пуни лепоте и живота. 

– “Јесења променада” је једна од многих манифестација којом наше Друштво обележава 20 година рада и постојања. Деца су увек раздрагана, расположена, а циљ манифестације је обележавање почетка јесени, свега што доноси као једно од најлепших годишњих доба и, наравно, свих нових почетака – рекао је Ерић, поздрављајући најмлађе учеснике и васпитаче, као и посетице Градског парка.

Када је реч о плановима овог Друштва, његови чланови већ сутра (петак, 20. септембар) путују у Пирот и на Стару планину, како би обогатили своје успомене упознавајући лепоте наше земље.  

– Нашу традиционалну манифестацију “Српски астал” организоваћемо 15. октобра, у Хотелу “Београд”. Реч је о припреми старих јела и осветљавању наше прошлости кроз храну. До краја године ћемо издати монографију поводом две деценије рада Завичајног друштва “Чачани”. До сада смо објављивали годишњаке, у којима смо описивали шта радимо, али и осветљавали традицију и историју града, догађаје и личности који су обележили Чачак. Наравно, нашле су се и приче старог Чачка, као и занимљиве слике из појединих делова града. Издали смо и десет књига. Годину ћемо завршити традиционалном хуманитарном акцијом за Материце. У сарадњи са Центром за социјални рад, новчану помоћ додељујемо угроженој породици са болесним дететом – подсетила је Милица Допуђа.

Н. Р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.