G.Milanovac Region

Рекордних 280 уговора за енергетску ефикасност домаћинстава у Горњем Милановцу

Рекордних 280 уговора за енергетску ефикасност домаћинстава у Горњем Милановцу


У општини Горњи Милановац данас су уручени Уговори о суфинансирању програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова. Уговоре су уручили Дејан Ковачевић, председник општине и Бојан Вељовић енергетски менаџер општине Горњи Милановац.
-Ја сам веома задовољан што је велики одзив наших суграђана за енергетску ефикасност, за субвенције које даје општина Горњи Милановац заједно са Министарством енергетике и рударства. 34 000 000 динара ове године смо накнадно определили како бисмо успели да испоштујемо све наше суграђане који су конкурисали. Општина Горњи Милановац у претходном периоду је урадила много по питању очувања животне средине, једна од веома значајних ставки јесте замена котларнице на мазут, котларницом на биомасу и на гас. Са увођењем Основне школе „Десанка Максимовић”, у гасификацију завршавамо замену котлова у свим школама на градском подручју. То је веома битно, јер више немамо извор загађења чије питање треба да реши општина, сада је акценат на индивидуалним домаћинствима. Посебно ми је драго што ћемо ове године достићи цифру од чак 280 потписаних уговора за енергетску ефикасност домаћинстава, што је рекордан број. Данас смо подели 30 уговора, што укупно чини 200, а до краја године поделићемо и преосталих 80 уговора – истакао је Дејан Ковачевић, председник општине Горњи Милановац, позивајући грађане Милановца да искористе прилику и конкурушу за субвенције, тако што ће се јавити на позиве које ће расписати локална самоуправа.
Бојан Вељовић, енергетски менаџер општине Горњи Милановац, нагласио је да је у питању трећа фаза поделе уговора али и да ускоро следи расписивање новог конкурса за енергетску ефикасност кућа и станова.

  • Изаћићемо у сусрет свим суграђанима који су поднели уредне и комплетне пријаве. Наредни конкурс биће расписан за две недеље. Конкурсом ћемо обухватити и посебну групу социјално угрожених суграђана. За њих је обезбеђена субвенција у износу од 90% укупних улагања, дакле њима остаје да учествују са 10%. У те сврхе опредељено је милион динара – објаснио је Вељовић.
    Што се тиче осталог грађанства, за сваку од мера енергетске санације ограничена су максимална укупна средства подстицаја, а она износе од 50 до 65 % бесповртаних средстава.
    КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.