Aktuelno Društvo Selo

„КУПУСИЈАДА” У МРЧАЈЕВЦИМА ОД 13. ДО 15. СЕПТЕМБРА

Наредног викенда, од 13. до 15. септембра, традиција, музика и неодољиви мирис свадбарског купуса испуниће улице Мрчајеваца на чувеној „Купусијади“. Овај јединствени гастрономски фестивал позива све љубитеље српске кухиње, народне музике и културног наслеђа.

Такмичење у кувању свадбарског купуса биће другог дана манифестације од девет часова, ватра ће бити потпаљена и тимови из целог региона такмичитиће се у припреми најбољег свадбарског купуса. У недељу ће бити проглашен победник Купусијаде, а најбољима ће бити уручене награде за најбољи „Златни, Сребрни и Бронзани лонац“.

За све љубитеље музике, од петка до недеље, аматерски певачи, групе и инструменталисти забављаће посетиоце својим наступима, уз врхунску енергију и традиционалне звуке.  На бини ће наступати најбољи културно-уметнички ансамбли, фрулаши и солисти. У суботу увече, наступиће певачица Јелена Костов, а већ у недељу публику ће забављати Драгица Златић.

Поред богатог културног програма, посетиоци ће имати прилику да пробају и традиционалне производе из овог краја, уживају у дружењу и осете аутентичну атмосферу српске традиције.

Један од највећих гастрономских фестивала у Србији сваке годне посети око 100.000 посетилаца из свих крајева Србије и региона.

ТОЧ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.