Kultura

Млади чачански глумци представљају Србију у Сарајеву

На овогодишњем Јувентафесту у Сарајеву, од 6. до 10. септембра, једном од највећих интернационалних фестивала у овом делу Европе у области драмског стваралаштва младих, у селекцији главног програма фестивала нашла се представа „Сакати Били са Инишмана“ Глумачке радионице Културног центра Чачак.

Имајући у виду да се на конкурсу овог фестивала пријављују представе из Босне и Херцеговине, Хрватске, Србије, Црне Горе, Словеније, али и Мађарске, Шведске, Пољске, Грчке… вест да је представа наших глумаца одабрана међу најбољих седам, представља велики успех.

На овај начин Глумачка радионица представља, уз још две представе, нашу земљу на овом престижном фестивалу.

Наши млади глумци проводе шест дана у Сарајеву, где поред извођења представе, прате остатак Фестивала, гледају представе других трупа и учествују на уметничким радионицама са позоришним професионалцима из региона на којим имају прилике да стекну нова знања.

Поред свега, најзначајнији елемент Фестивала је упознавање и стицање пријатељстава са младима из других земаља, те прилика за будуће сарадње и развој. Поносни на наше младе глумце, верујемо да заслужено представљају нашу земљу у најбољем светлу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.