Društvo Grad

ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ СВИХ УЧЕСНИКА У САОБРАЋАЈУ

АКТИВНОСТИ ЈКП “ПАРКИНГ СЕРВИС”

Јавно комунално предузећеПаркинг сервисје током августа завршило обележавање хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације у зонама школа, за што безбеднији почетак нове школске године. – Седма сезона изнајмљивања бицикала, која је почела 17. јуна, трајаће до краја септембра. Менаџмент предузећа је посебно захвалан грађанима на савесном коришћењу ове услуге. – У плану је набавка паркомата, који ће највероватније бити постављен у близини парка.

Драган Грујовић, координатор послова ЈКП „Паркинг сервис“

По налогу ЈП “Градац”, Јавно комунално предузеће  “Паркинг сервис” се бави хоризонталним и вертикалним обележавањем сигнализације на локалним саобраћајницама. Поред паркинг простора, запослени овог предузећа обележавају и пешачке прелазе, тротоаре, линије на саобраћајницама, мењају знакове на улицама… Предузеће располаже адекватном опремом, односно, машином за обележвање сигнализације, а поседује и камион – путар, мањег габарита. Надлежни наглашавају да је приоритет овог предузећа да буде повећена безбедност свих учесника у саобраћају, како возача, тако и пешака. Захваљујући вредним радницима ЈКП “Паркинг сервис” радови се увек изводе квалитетно и у планираном року.

– По налогу ЈП “Градац” током августа смо завршили обележавање саобраћајне сигнализације у зонама школа и вртића на градском и сеоском подручју. Важно је да натписи “школа”, пешачки прелази и вертикална сигнализација буду добро видљиви, како би безбедност деце, као најугроженијих учесника у саобраћају, била подигнута на виши ниво на почетку нове школске године. Апелујемо на све учеснике у саобраћају да буду опрезни, а посебно у зонама школа, с обзиром на то да прваци, можда, улицу прелазе сами. Наравно, увек се трудимо да све радове прилагодимо суграђанима, да сигнализацију обележавамо у ноћним сатима и не правимо велике гужве у саобраћају. Тако смо радили и овога пута – каже Драган Грујовић, координатор послова ЈКП “Паркинг сервис”, наводећи да су, истовремено, запослени у ЈКП “Градско зеленило” на свим локацијама уклонили растиње које је смањивало видљивост вертиклане саобраћајне сигнализације.

Наравно, ЈКП “Паркинг сервис” редовно обележава и паркинг простор, јер  управља отвореним паркиралиштима на кључним саобраћајницама, као и са два затворена паркинга у најужем центру града, у Скадарској улици и код Такси станице. Постоје информативне табле, а на неколико локација у нашем граду постављени су семафори, на основу којих возачи добијају информације о тренутно слободним местима на затвореним паркинзима. Координатор предузећа наглашава да паркиралишта функционишу добро и да нема већих проблема, напомињући да “Паркинг сервис” Чачак не издаје бесплатне сате паркирања трудницама и породиљама. Повлашћену карту остварују само особе са посебним потребама, које своје возило могу паркирати на адекватно обележеном паркинг месту, наглашава Грујовић. 

– Захваљујући реконструкцији и новом уређењу Градског трга, смањена је гужва у строгом центру града, односно, више се користи паркинг простор у околним улицама, као на пример у Немањиној. Планирамо да купимо и паркомат, који ће највероватније бити постављен у близини парка, можда, на раскрсници Краља Петра Првог и Веселина Миликића. Паркомат ће бити повезан са нашим системом и једноставан је за коришћење, возач укуца регистарску ознаку аутомобила, зону и колико ће сати користити паркинг – каже Грујовић.

Иначе, у току је и седма сезона изнајмљивања бицикала, која је почела 17. јуна и трајаће до краја септембра. Менаџмент предузећа је посебно захвалан грађанима на савесном коришћењу ове услуге. Цене изнајмљивања бицикала су исте као и претходних година, по започетом сату – 50 динара, а за дан 300 динара. И у овогодишњој сезони грађани изнајмљују бицикле на стандардним локацијама: код Такси станице (у центру града), у Авенији липа (код вртића “Сунце”), на Алваџиници (код “Симпа”), у Атеници (преко пута ресторана “Бабић”) и на Љубићком кеју (код вртића “Бисери”). Бицикл се може изнајмити од седам до 22 сата радним данима, а суботом од седам до 15 часова.

Н. Р.

Фото: Архива ЈКП “Паркинг сервис”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.