Dragačevo Region

Бесплатни уџбеници за ђаке од првог до четвртог разреда и прибор са ранчевима за предшколце

Бесплатни уџбеници за ђаке од првог до четвртог разреда и прибор са ранчевима за предшколце

Општина Лучани је обезбедила бесплатне уџбенике за ученике од првог до четвртог разреда у свим основнима школама, као и школски прибор са ранчевима за малишане, полазнике предшколског програма у  оквиру Предшколске установе „Наша радост“ на територији општине Лучани.

На овај начин локална самоуправа општине Лучани жели да честита свим предшколцима и ученицима од првог до четвртог разреда срећан полазак у школу, али и да њиховим родитељима помогне да са што мање финансијских издатака пошаљу своје малишане у школске клупе.

-У склопу наше акције која је везана за почетак школске године, из општинског буџета смо издвојили значајна средства како би ове године даривали 291 предшколца са ранчевима и прибором за предшколско васпитање док су сви ђаци од првог до четвртог разреда основне школе добили бесплатан комплет књига. За сву децу ово је био изузетно леп доживљај који ће их, надамо се, додатно мотивисати да постижу одличне успехе у усвајању и савладавању предвиђеног градива. Са друге стране смо имали за циљ да помогнемо нашим родитељима да лакше прибаве све што је потребно њиховим малишанима за почетак школске године. Такође, најављујем да ће општина Лучани за наредну школску годину обезбедити бесплатне уџбенике за све ученике до осмог разреда свих основних школа на територији наше општине. Испред општине Лучани и у име  сарадника из јавних предузећа и установа, честитам свим ђацима полазак у школу – поручио је овом приликом председник општине Лучани Миливоје Доловић. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.