Aktuelno Grad Politika

МИЛУН ТОДОРОВИЋ ПОНОВО ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧАЧКА

На данашњем заседању градског парламента за градоначелника Чачка поново је изабран Милун Тодоровић. Први пут на место челног човека града на Морави изабран је 2016. године, тако да му је ово трећи мандат на месту градоначелника. За Тодоровића је гласао 41 одборник, што је већина од 75 одборника колико их има у Скупштини града. Против је гласало 11 одборника.

Фото: Принтскрин Медиа портал

За заменика градоначелника Чачка је изабран Владан Милић који је и до сада обављао ту дужност, а за чланове Градског већа: Владимир Ристовић, др Иван Глишић, Александар Максимовић, Милка Владисављевић, Александар Kаплановић, Бранка Павловић, др Славица Дргутиновић, Душан Радојевић, Драган Штављанин, Милош Обреновић и др Милош Папић.

Како су утврдили чланови Комисије, од примљених 75 гласачких листића, 23 су била неупотребљена. Међу употребљеним листићима, а било их је укупно 52, није било неважећих.

Након објављивања резултата гласања, Тодоровић је положио заклетву и обратио се одборницима градског парламента истичући да му је велика част што му је по трећи пут указано поверење да буде на челу Чачка, а да за то највећу захвалност дугује грађанима.

– Имали смо, рекао бих, фер и коректну политичку утакмицу у нашем граду са седам изборних листа, колико се нашло да наши суграђани бирају, а основно Уставом загарантовано право је да бирате и будете бирани. Грађани су нам дали мандат да и у наредне четири године радимо као и до сада, пре свега, искључиво у њиховом интересу, без обзира на било коју припадност – политичку, верску, националну. Веома сам срећан, са многима ћу наставити борбу за лепши и уређенији Чачак са што више запослених, са што више младих који ће се враћати у наш град – поручио је, између осталог, градоначелник Тодоровић.

В. С.

ФОРМИРАНО ПЕТ ОДБОРНИЧКИХ ГРУПA

У досадашњем раду новог сазива градског парламента формирано је пет одборничких група. Одборничка група „Александар Вучић – Чачак сутра” формирана је у петак, на конститутивној седници Скупштине града Чачка (председник Стефан Радовановић из СНС-а, а заменик Сања Ћаловић из СПС-а), а на данашњем заседању формиране су још четири одборничке групе: „Сви за Чачак” (председник – Горан Петковић, заменик председника др Александар Радојевић), „Иван Ћаловић – Истина” (председник Радош Раилић, заменик Иван Димитријевић), „Иван Ћаловић – Част” (председник Наташа Велковски, заменик Горан Давидовић) и одборничка група „Пробудимо Чачак” (председник Стојан Марковић, заменик Весна Јертовијевић).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.