Aktuelno Društvo G.Milanovac

Огњен Бабић најбољи виолиниста, Емилија Јелић „Златна виолина“ Сабора виолиниста Србије

Протеклог викенда, у горњомилановачком селу Прањани, одржан је шести Сабор виолиниста Србије, који је окупио на хиљаде љубитеља виолине из свих крајева Србије. Сабор виолиниста Србије у Прањанима свечано је отворен у петак, 16. августа, подизањем саборске заставее, уз звуке песме „Весели се српски роде“ коју је извела Вере Столић. Ове године, саборску заставу је подигао Божо Симић, настарији виолиниста Сабора.

саборску заставу подигао Божо Симић, настарији виолиниста Сабора

Посетиоци су имали прилику да у три саборска дана уживају у богатом културно-забавном програму, који се одржавао на две локације, на бини у центру села и на сеоском стадиону.

У јакој конкуренцији, најпрестижнију награду Сабора виолиниста Србије добио је осамнаестогодишњи Огњен Бабић. Бабић је и на претходним саборима осјавао признања.

најпрестижнију награду Сабора виолиниста Србије добио је Огњен Бабић

– На Сабору виолиниста учествујем од почетка, прошле године сам освојио треће место, а сада уз већи труд и рад дошао сам до првог места. Инатио сам се сам себи, вежбао сам од прошлог сабора до сада, обећао сам себи да ћу победити и држао сам се тога. Нисам очекивао победу сада, јер је конкуренција била веома јака, било је тешко и жирију да одлучи ко ће да освоји престижне награде. Сви су имали јако тешке и добре нумере – рекао је Огњен Бабић, победник овогодишњег Сабора виолиниста Србије.

Како је Бабић истакао, ова победа за њега значи више посла и ветар у леђа.

– Ова награда најбољег виолинисте за мене много значи, првенствено, већи успех у послу, рекламу, она за мене значи будућност. Почео сам да свирам и зарађујем, ово заиста волим, то ми је ветар у леђа, зато сам и остао ту, од почетка. Наравно, учествовћу и на следећем сабору – рекао је Бабић.

„Златна виолина” у Прањанима ове године припала је Емилији Јелић из Чачка, ученици средње Музичке школе „Др Војислав Вучковић”.

– Такмичила сам се и прошле године, а ове године сам дошла са већим циљем. Ово је престижно такмичење и веома ми значи награда коју сам добила. Виолина је баш тежак инструмент, зато што нема, попут хармонике и клавира јасно назначене тонове, већ их сами тражимо, без слуха и талента не бисмо могли да свирамо, то није једноставно, али када се воли, много је лакше. Након наступа приметила сам реакцију публике, то ми је много значило – рекла је Емилији Јелић, добитника „Златне виолине”.

Награду за најбоље одсвирану песму добио је Андреј Лазаревић.

Награда за најбоље одсвирано коло припала је Игору Пејовићу.

Награда за најизворније музицирање припала је Давиду Т. Маринковићу.

У оквиру богатог програма, публици се представило око 50 најбољих виолиниста из читаве Србије. У суботу увече било је уприличено и Вече мајстора виолине у оквиру ког су се надсвиравали најбоњи виолинисти. Такође, током сабора одржан је и Мини сајам аутомобила и пољопривредних машина, где је фабрика трактора из Бољевца представила свој производни програм.

Фото: Инстаграм председника општине

Виолета Јовичић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.