Društvo

ОВОГ ВИКЕНДА У ЧАЧКУ ЧЕТВРТИ ЦУГ ФЕСТ – ЗАНАТСКО ПИВО И ДОБРА ЗАБАВА У ПАРКУ МЛАДОСТИ

Све је спремно за почетак једног од најпопуларнијих догађаја у Чачку. Од сутра, 16. августа, до недеље, 18. августа, за све поклонике занатског пива и љубитеље добре забаве уз богат музички програм, организован је ЦУГ ФЕСТ, четврти пут на истом месту, у Парку младости поред Мораве. Ове године своје производе посетицима ће понудити 16 крафт пивара из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

Поред „Чарлтон пиваре“, која је и домаћин фестивала, још два произвођача из Чачка представиће своја пива – „Beer Biro и „Кег и Кригла“. Чачанима и њиховим гостима из околних градова занатска шива нуде и београдске пиваре „Инат“, „Салто“, „Кабинет“, „Трон“, „Само Пиво“, „Гвинт“ и „Гуливер“. Из Војводине стижу новосадска „Хог краф пивара“, сомборски „Равангард“ и темерински „Магнус“. На ЦУГ ФЕСТ-у свој штанд имаће и „Хомољско пиво“. И ове године из Црне Горе долазе представници Пиваре „Мамут“, а из Босне и Херцеговине „Old Bridge“.

– Историјат пиварства у Србији сеже још од 18. века, да би се од почетка новог миленијума родила и грана занатског пива. Данас, код нас постоји више од 60 занатских, односно крафт пивара. Самим тим, постоји и велики број фестивала занатског пива, али се један посебно издваја. У питању је ЦУФ ФЕСТ у Чачку. Оно што га издваја јесте да је улаз у потпуности бесплатан – наводе организатори.

Поред изврсног домаћег занатског пива, посетиоци ће моћи да уживају и у храни, као и занимљивим рукотворинама на арт пијаци, на којој и ове године своје уметничке радове и производе из савремене занатске производње излажу локални уметници и занатлије.

Како организатори фестивала најављују и ове године ЦУГ ће зрачити сјајном атмосфером, захваљујући богатом музичком програму са сјајном екипом домаћих ДЈ-ева.

– У петак, прве вечери фестивала, наступају чачански ZDVD i Mr. Slow Flow. ZDVD ће распламсати атмосферу dub и UK garage звуком, док ће Mr. Slow Flow, својим препознатљивим стилом, пуштати house, disco и deep techno, пружајући савршену музичку фузију. Субота, 17. август, резервисана је за Phillie P-ija, једног од истакнутијих продуцената и ДЈ-ева унутар бившег београдског колектива „Mystic Stylez“. Исте вечери наступа и Невена Јеремић из Београда, позната на домаћој и регионалној  сцени као динамична и искусна уметница. Последње вечери, у недељу 18. јула, за ДЈ пултом наћи ће се old-school легенде – DJ Iron, познат по раду са „Београдским Синдикатом“ i DJ Eye, који је почео 1990. године у београдском клубу „Мажестик“ – најавили су организатори и подсетили да је само прошле године фестивал посетило више од 6.000 људи.

Приредила: В. Т.

Фото: Ирена Јевтовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.