Aktuelno Sport

ОДРЖАНА БИЦИКЛИЈАДА ОД ЧАЧКА ДО ЈАНЧИЋА

У недељу, 11. августа, у Чачку је одржана прва Бициклијада која је вожена ван градских улица, на којој је учествовало око 80 бициклиста свих генерација. Рута овогодишње бициклијаде била је у дужини од 19 километара, од центра града до Јанчића.

– Дошао сам на идеју да организујемо бициклијаду у Чачку, јер је то у последње време замрло. Нисам очекивао да ће бити толико људи, ја сам позвао најближе другаре који воле бициклизам, али се одазвало много више људи, драго ми је да је имало доста родитеља са децом, а имало је и оних који су дошли да пробају, па ће нам се заједно да децом придружити и следеће године. Веома ми је драго што се деца која воле овај спорт не возе само по граду, него их занима и вожња ван града. Ова вожња је само проба, за наредну годину када ћемо организовати три бициклијаде, потрудићемо се да буде још боља организација – рекао је Горан Антонијевић, бивши репрезентативац и организатор бициклијаде.

Горан Антонијевић, бивши репрезентативац и организатор бициклијаде

Бивши репрезентативац Антонијевић истакао је да је због деце која воле овај спорт потребно доста труда и улагања.

– Ситуација у бициклизму није сјајна, а има доста талената који могу да направе неке резултате, имали смо и Огњена Илића који је учествовао на Олимпијским играма у Паризу и то је велики успех. Имамо доста озбиљних возача који би се залагали и трудили зарад љубави према бициклизму, али потребно је да се ми старији бициклисти мало ангажујемо по том питању – рекао је Антонијевић.

Ни успон, ни висока дневна температура нису спречили љубитеље овог спорта да уживају у дружењу.

– Ово је прва бициклијада од 2016. године која је вожена ван улица града, а уједно и прва моја бициклијада је баш и вожена до Јанчића. Наш друг Горан је дошао на идеју да поново окупи све љубитеље бициклизма и да на тај начин промовишемо заједно здрав начин живота. Одзив је био јако позитиван, за наредну годину у плану је још оваквих заједничких окупљања – рекао је Драгиша Трашевић, бициклиста. Чачански бицииклисти настављају своје успехе и ван граница наше земље.

У оквиру Blidinje BIKE Festivala у Парку природе у Блидињу у Босни и Херцеговини, ове године одржано је и Балканско првенство. Трка за Балканско првенство у дисциплини cross-country maraton одржана је 14. јула, на стази дужине 85 километара и 1.900 метара висинске разлике. За репрезентацију Србије у МАСТЕРС А категорији титулу првака освојио је Милан Јовановић (Чачак), вицешампион био је Драгиша Трашевић (Чачак), док је трећепласирани био Драган Суботић из Прњавора (БИХ).

В. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.