Grad Reportaža

ШЕСТ СЈАЈНИХ БИСЕРА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ДРАГИША МИШОВИЋˮ

ШЕСТ СЈАЈНИХ БИСЕРА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ДРАГИША МИШОВИЋˮ

Као и претходних година, ОШ „Драгиша Мишовићˮ Чачак уместо једног ученика генерације проглашава БИСЕРЕ, односно најбоље ученике из сваког одељења. Ове године има их шест и то су: Селена Илић, Андрија Ђоковић, Јелисавета Дуковић, Мина Вукајловић, Петра Срнић и Никола Шаренац. Замолили смо ове вредне и надарене младе људе да нам кажу по чему ће то памтити своју основну школу, као и коју средњу школу су уписали.

8/1 Селена Илић:

‒ Уписала сам Гимназију Чачак, природно-математички смер, а настављам школовање и у средњој Музичкој школи у Чачку. У основној школи стекла сам дивна пријатељства и жао ми је што морамо да се растанемо. Временом смо постали поносни „Драгишинциˮ, део најбоље и најлепше школе, и то име ћемо проносити свим стазама кроз које нас живот буде водио. Захвални смо свима који су уткали део себе у наше одрастање, а посебно нашој разредној Драгани (Мијушковић) која се трудила да од нас направи добре људе који ће храбро корачати кроз живот.

8/1 Андрија Ђоковић:

‒ Заједно са својом другарицом Селеном Илић бисер сам одељења 8/1. За ових осам година проведених у „Драгишиˮ имао  сам много дивних искустава и у сећање урезао мноштво најдивнијих успомена. Саградио сам чврста пријатељства која никада неће избледети. Уписао сам природни смер у Гимназији Чачак. После Гимназије моја жеља је да упишем Стоматолошки факултет у Београду и да наставим породични посао. Осим тога, волео бих да се бавим и одбојком докле год то буде било могуће због будућег посла и других обавеза.

8/2 Јелисавета Дуковић:

‒ Основна школа остаће ми у лепом и незаборавном сећању. Велику захвалност дугујем пре свега, својој разредној, професорки математике Тањи Петровић, као и својој учитељици и свим професорима који су ми предавали током ових осам година. За бисера одељења изабрали су ме моји другари који су увек били уз мене, као и ја уз њих. Никада нећу заборавити то чувено и несташно 8/2. Такође и разредну Тању, која је била пуна разумевања и стрпљења за своје одељење и која нам је увек пружала безграничну подршку. Надам се да ће ми и Гимназија коју сам уписао остати у овако лепом сећању као и основна школа.

8/3 Мина Вукајловић:

‒ Из ове школе носим најлепше успомене на своје другаре, своје одељење VIII 3. Сећаћу се сваког часа географије код разредне Наташе (Басарић) на којима сам се осећала као код куће. Они су били моја друга породица. У Гимназији Чачак  наставићу да се трудим и вредно радим. Желим да будем образована особа и да у будућности нађем посао на који ћу ићи са осмехом. Своје осмогодишње школовање урамићу у незаборав, а надам се да моју генерацију чека лепа и светла будућност.

8/4 Срнић Петра:

‒ Основну школу памтићу по много лепих успомена. Најлепше су, наравно, са екскурзија, излета, као и одељенских заједница на којима смо се увек заједно смејали, али и трудили да решавамо заједничке проблеме. Што се тиче планова за будућност, волела бих да будем добар и поштен човек,  али за који год посао или животни пут да се одлучим, увек ћу се радо сећати 8/4, као и разредне Невене (Пешић) која се увек трудила да буде мајка целом одељењу.

8/5 Никола Шаренац:

‒ Не тако давно, пре осам  година, кретао сам у школу не слутећи шта ће ми она пружити. Увек ће ми бити драго кад се осврнем иза себе и схватим колико је леп онај осећај кад си уплашен пре контролног, она еуфорија пред такмичења и радост због успеха на истим. Свакако, увек ће пријатељи које сам упознао у школи имати велику улогу у мом животу. Верујем да ћу бити факултетски образован и цењен у нашем друштву и идем ка томе. Али свакако нећу заборавити колики је утицај основна школа имала на мене.

Осим тога што су нам БИСЕРИ говорили о себи, о њима још искреније и лепше говоре њихови другови из одељења, који су и одабрали баш њих да буду представници своје школе захваљујући бројним успесима, дипломама, одличним резултатима, али и лепом понашању.

О Селени Илић

„Ако зашкрипи из било ког предмета у школи, Селена нас окупи и решимо проблем. Ако нам се игра шах, Селена ће увек бити добар противник. Ако бисмо да уживано у балету, фолклору или музици, Селену ћемо наћи  на позорници. Када заћутимо на часу српског, Селенина два прста су подигнута. Са републичких такмичења из физике, хемије, књижевности, биологије, Селена се увек врати са медаљом. У свему што ради даје се несебично. Њен осмех и дуга плава коса чине је помало нестварном и понекад  имамо утисак да је  дошла из неке бајке међу нас. Поносни смо што је била део наше мале одељењске породице и зато ће Селена за нас вечно сијати најјачим сјајем.ˮ

О Андрији Ђоковићу

„Тих и скроман, човек од мало речи који се доказује својим делима. Горостас знања од кога смо могли много да научимо. Андрија је физичар, биолог, хемичар, математичар, програмер, шахиста и одбојкаш. Са такмичења се увек враћао окићен медаљом, али га та слава никад није опила. Он је пре свега добар друг великог срца увек спреман да помогне. Одељенски је глас разума да нас врати на прави пут када залутамо. Због тога се Андрија као прави бисер бљештаво истиче међу свима нама. Заслужио је да заузме посебно место у нашим срцима.ˮ

О Јелисавети Дуковић

„Свака генерација нешто ново нуди

да будемо добри и честити људи.

Попут златног Сунца, у нашем одељењу

Једна фина девојчица вредна је дивљењу.

Име јој је Јека, бистра као река,

успехе кад ниже, поносни смо више.

Кад помоћ нам треба, ту нема дилеме

Увек спремна да прискочи за своје одељење.

Вукову диплому лако си освојила

Међу сјајним ђацима, она се издвојила.ˮ

О Мини Вукајловић

„Мина је ученица која се истиче својом спремношћу да помогне другима. Ту је да пружи подршку својим друговима и да дели своје знање са њима. Она је узор свима око себе. Вредна је, организована и увек добар пријатељ. Без ње, наше одељење не би било исто. Мина је особа коју би свако пожелео у свом тиму.ˮ

О Петри Срнић

„Кад смо били тужни, ти си нас смехом дигла,

свака твоја реч је попут злата била.

Петра је увек свима помагала кад год да треба,

смехом је светлила, као звезда с неба.

Кад год сунце сине, сетићемо се тебе,

Твоја светлост нас води, као звезда поред себе.

Наша Петра, наш бисерни сјај,

Увек си била ту и кад није био рај.

Наша Петра, заувек знај,

Хвала ти за сваки тренутак и твој ведри сјај.

Пред нама је сада, ново поглавље нашег пута,

Али твоја светлост, увек ће нам бити рута.ˮ

О Николи Шаренцу

„Шармантни дечак из прве клупе до прозора увек је знао да нас насмеје и орасположи. Никола је био ту да извуче одељење из проблема, да шармира наставнике и све нас одушеви зрелим размишљањима. Добар је друг, несебично помаже свима. Воли да се такмичи па се окитио и многим наградама. Пошто дела говоре  више од речи, због свега што је учионио за ово одељење, Никола с поносом треба да понесе титулу бисера који сија највећим сјајем.ˮ

                                                                                     Марија Миљуш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.