G.Milanovac

Горњи Милановац ускоро богатији за нове спортске садржаје

Горњи Милановац ускоро богатији за нове спортске садржаје


Општина Горњи Милановац недавно је од Министарства државне управе и локалне самоуправе добила средства за Пројекат изградње спортских терена и теретане на отвореном, крај спортске хале Бреза. Овим пројектом, додатно ће бити употпуњен и обогаћен садржај, који Милановац пружа својим грађанима у циљу развоја спорта као и спортских активности.


-Општина Горњи Милановац у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе, већ неколико година ради на великим пројектима када су у питању спортски садржаји у нашој општини. До сада смо изградили два игралишта за наше најмлађе у самом центру града, у Прањанима смо изградили мултифункционално игралиште, а последње, највеће и најлепше, саграђено је почетком године у насељу Ивице. Сада употпуњујемо наш спортски центар, оно што нам недостајало свакако јесу отворени терени за кошарку и одбојку. Са овом мултифункционалном подлогом, добијамо један изванредан комплекс где ћемо моћи да на отвореном организујемо турнире и утакмице. Стара постојећа теретана на отвореном, биће уклоњена, уместо ње биће постављена нова, са најмодернијим справама. Желим да се захвалим Министарству државне управе и локалне самоуправе које је и овај пројекат подржало са преко 16 милиона динара и сада већ добијамо комплетан садржај којим ће располагати Спортско рекреативни центар „Горњи Милановац“. Радује ме и приватна иницијатива, покренута од стране компанија „Папир принт“ и „Фоке“ а тиче се изградње комплекса тениских терена. Овде имамо још неких парцела које су опредељене искључиво за спортске намене, тако да ћемо настојати да још више обогатимо овај комплекс. Морамо урадити део путне инфраструктуре, спојићемо део од ЈКП „Горњи Милановац“, па све до базена „23.април“ из разлога што нам је то пожарни пут и то морамо завршити. На жалост, води се имовинско-правни спор у вези једне парцеле, надамо се да ћемо то брзо решити како би и тај део могли да урадимо јер нам је то неопходно за функционисање самог центра –рекао је Дејан Ковачевић председник општине приликом обиласка радова на изградњи нових спортских терена.
Уколико све буде текло по плану, нови спортски терени и нова теретана на отвореном Горњомилановчанима ће бити предата на употребу за 2 месеца.
КАБИНЕТ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.