Sport

„ЗЕБРЕ“ СТАРТУЈУ ИЗ УЖИЦА

Прве утакмице МоцартБет Прве фудбалске лиге Србије одигране су 3. и 4. августа. „Борац 1926“ ће овогодишње првенство започети у понедељак, 5. августа, када на стадиону „Радомир Антић“ у Ужицу „дочекује“ крушевачки „Трајал“. Наиме, због лошег стања травнате подлоге на Градском стадиону Чачани ће док се стање не поправи, ситуација је у том погледу неизвесна, утакмице као домаћини играти у граду на Ђетињи.

Дарко Ракочевић и Никола Милекић на данашњој конференцији за новинаре одржаној на Градском стадиону

„Борац 1926“ је започео припреме 3. јула и по речима шефа стручног штаба Дарка Ковачевића током протеклог периода одрађени су напорни тренинзи и одиграно је неколико контролних утакмица које су послужиле да се увиде пропусти, али и што више уиграју седморица нових играча, међу којима су и два млада Нигеријца.

–  Од њих очекујемо да подигну наш квалитет игре, јер играју на позицијама на којима је највише „шкрипало“ протекле сезоне. Неће сви одмах наступити, јер су нам се прикључивали у различитим периодима и потребно им је још времена да се уклопе у систем игре. Радује ме чињеница да је сачувана окосница тима и зато је већина играча упозната са атмосфером у клубу и начином рада – каже Ракочевић, не пропустивши да захвали оним који су напустили редове чачанског прволигаша, а имали су значајну улогу у освајању прве позиције у Српској лиги ЗАПАД.

О првом противнику Ракочевић каже:

– Податак да је проткле сезоне „Трајал“ убедљиво освојио прво место у Српској лиги ИСТОК остваривши свих 30 победа је за свако поштовање. И они су сачували прошлогодишњи тим, а дошло им је неколико квалитетених играча, што значи да нас очекује тешка утакмица коју ћемо покушати да решимо у своју корист – закључио је Ракочевић.

Капитен Никола Милекић истиче одличну атмосферу међу играчима, каже да су новајлије одлично примљене и успешно се уклапају. Свестан је тежине задатка који је пред њим и његовим колегама из тима и најављује да ће сви који буду на терену дати максимум, јер је то једини начин да се освоје први бодови.

Без обзира што овај сусрет неће бити одигран у граду на Западној Морави, Ракочевић и Милекић су изразили надање да ће имати подршку са трибина, јер Ужице, ипак, није толико далеко.

Овај сусрет почиње у 19 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.