Društvo

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ПОДРШКЕ ЗА РАЗВОЈ ДОМАЋЕ РАДИНОСТИ И СТАРИХ И УМЕТНИЧКИХ ЗАНАТА

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОДЕЛУ ПОДРШКЕ ЗА РАЗВОЈ ДОМАЋЕ РАДИНОСТИ И СТАРИХ И УМЕТНИЧКИХ ЗАНАТА 

КОНКУРС  ДО 12. СЕПТЕМБРА

Министарство привреде је расписало јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру програма подршке развоју старих и уметничких заната и послова домаће радиности у овој години. Средства подршке су намењена за куповину нове опреме за професионалну употребу приликом израде производа и пружања услуга у складу са делатношћу привредног субјекта. Конкурс је отворен до 12. септембра, а укупна бесповратна средства опредељена за овај програм износе десет милиона динара.

Бесповратна средства намењена за куповину нове опреме и репроматеријала додељују се микро и малим предузећима, предузетницима и задругама, као и предузетницама који су носиоци сертификата старих и уметничких заната и послова домаће радиности које издаје Министарство привреде. Под опремом се подразумева производна и опрема укључена у производни процес. Опрема која је предмет финансирања мора бити намењена за професионалну употребу приликом израде производа и пружања услуга у складу са делатношћу привредног субјекта. Под куповином репроматеријала подразумева се куповина сировина и полупроизвода (у складу са делатношћу предузећа), које треба прерадити или дорадити до коначног производа.

Право да се пријаве на конкурс за доделу бесповратних средстава имају правна лица регистрована у АПР-у као привредна друштва или задруге до 31. децембра 2023. године, која су разврстана на микро и мала правна лица и   предузетнике.Сваки учесник у јавном позиву може поднети само једну пријаву, а бесповратна средства се одобравају у висини од 100% набавне вредности и то у распону од 80.000 до 300.000 динара.

Уредба о актуелним јавним позивима за подршку микро малим и средњим предузећима и предузетницима усвојена је почетком јула, а објављени су и јавни позиви који су намењени подршци како привреди, тако и предузетништву. Детаљна презентација свих јавних позива биће организована у сарадњи са Развојном агенцијом Србије крајем јула у Регионалној привредној комори Моравичког и Рашког округа у Организационој јединици у Чачку.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.