Uncategorized

ОПРОСТИЛИ СЕ ОД ТРЕНЕРА МИЈАИЛОВИЋА

Дугогодишњи тренер Спортског клуба „MY GYM“ Драгомир Мијаиловић преминуо је после краће и тешке болести.

У Спортском клубу „MY GYM“ Ивањица, заувек захвални за све савете, помоћ и подршку у раду, настојаће, кажу, и у будућности да следе идеје и дух боксерског спорта које је Драган свима преносио. Подсећају на његову богату спортску каријеру.

Драган Мијаиловић је 60 година био у рингу као боксер, судија и тренер. Боксерску каријеру започео је као средњошколац, тренирајући у београдском Радничком код Љубомира Ивановића Геџе и Томе Хладног. Након завршетка школовања, 1964. године, Драган Мијаиловић прелази у БК “Раднички“ Крагујевац, који је у то време био један од најбољих боксерских клубова старе Југославије. У „Радничком“ је провео 11 година као првотимац и за то време два пута освојио титулу екипног првака Југославије 1968. и 1972. године.

У својој каријери два пута је боксовао и за боксерску репрезентацију Југославије.

Имао је мечеве са некима од највећих имена југословенског бокса (Бенеш, Вујин, Џакула, Чизмић…).

Од 1975. године Драган Мијаиловић постаје тренер и боксерски судија, где исто тако постиже запажене резултате. Судио је све најважније боксерске турнире у земљи и свету (Београдски победник, Странџат Куп, Отворено првенство Француске, Куп Аустрије, Трофеј Подгорице, Златну рукавицу…).

Своје знање и искуство које је стекао у рингу, Драган је успешно преносио другима. Тренирао је неке од највећих шампиона земље: Пузовића, Милошевића, Марића и Јевтића.

Својим саветима много је помогао и ивањичким младим боксерима: Капларевићу, Вељовићу, Костићевој, Ђурашевићу, Јовићевићу, Бојовићу, Папићу, Фетахију…

Дуго година обављао је функцију председника судија Боксерског савеза Шумадије.

Носилац је признања Заслужни спортиста града Крагујевца. Такође, носилац је признања за животно дело и допринос развоју босерског спорта Боксерског савеза Србије, као и признања за животно дело Боксерског савеза Шумадије.

Драган Мијаиловић (фото: архива клуба)

Ј. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.