Aktuelno Društvo Grad Zabava

Овогодишњи Wеst Wine Fest има еколошки аспект, засађено дрво симбол догађаја

Овогодишњи Wеst Wine Fest почиње вечерас на Градској плажи. Заједно са организаторкама догађаја Јеленом Урошевић и Невеном Петровић, помоћница градоначелника за екологију Марјана Петронијевић, дошла је на идеју да овогодишњи фестивал има еколошки аспект, тим поводом данас су заједно на Градској плажи засадиле дрво. Засађено дрво представљаће симбол Сајма.

– Ове године West Wine Fest има еколошки аспек, ставили смо акценат на рециклажу. Као што већ знамо ово је велики догађај на ком има доста отпада и који је потребно правилно рециклирати, тако да смо се ове године одлучили заједно са организаторкама да сортирамо тај отпад, да рециклирамо папир, стакло, картон и пластику, то нам је изузетно важно како бисмо допринели очувању животне средине у нашем граду. Засадили смо дрво и то је од ове године пракса коју желимо да примењујемо. На овај начин желимо да подигнемо свест наших суграђана и посетилаца Сајма, којих је сваке године све више и да на тај начин укажемо на значај очувања наше планете, да смањимо еколошки отисак на овако великим догађајима.Замолили смо учеснике Сајма, винарије и гастрономе да своју понуду прилагоде екологији, да уместо пластичне амбалаже користе картон и остале рециклабилне материјале. Током фестивала користи се лед расвета која представља уштеду енергије и до 80 процената у односу на нека традицонална осветљења – рекла је Марјана Петронијевић, помоћница градоначелника за екологију.

Посетиоци ће имати прилику да дегустирају више од 300 различитих вина из наше земље, Европе и света. Како су најавили организатори, љубитељи вина на улазима купују дегустационе чаше, чија је цена 1.000 динара, са којом стичу провао да дегустирају вина, али си друге изложене производе.

В. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.