Aktuelno Društvo Grad

СЛЕДЕЋЕГ ВИКЕНДА ПОЧИЊЕ „ЕТНОФЕСТ”

Следећег викенда очекује нас спектакл у граду на Морави, јер у суботу 20. јула почиње Међународни фестивал фолкора „Етнофест” који ће трајати до 25. јула на Градском тргу, а уметници ће у фестивалским данима наступити и на Градској плажи и у Атомској бањи Горња Трепча.

„Етнофест” окупља велики број домаћих и страних културно уметничких друштава. У програму који траје пет дана, око 250 учесника показаће своје умеће у игрању различитих игара, кроз које ће представити своју земљу и народ. Ово је осма година како је Чачак средином јула центар традиције, различитих култура, али и центар лепоте која се види у различитости звукова и ношњи.

Организатори очекују велики број посетилаца, који ће имати прилику да уживају у чаробној и ватреној игри ансамбала из Колумбије, Бразила, Перуа, Румуније, Италије, али и у игри културно-уметничких друштава из Чачка.

Управо на овај начин чува се и баштини нематеријално културно добро нашег народа. Ова манифестација од великог је значаја за Град Чачак, јер се на тај начин негују пријатељства са бројним земљама, учесницама фестивала.

,,Етнофест” је део Интернационалног савета фестивала фолклора и фолклорне уметности.

Организатор манифестације је Туристичка организација Чачак.

В. Ј.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.