Ivanjica Region

ИВАЊИЧАНИМА ДВЕ НАГРАДЕ

       ИВАЊИЧАНИМА ДВЕ НАГРАДЕ

Пише: Јелена Савић

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви, у Црвеном крсту Србије је приређена свечаност на којој су додељена признања „Најхуманија средина“ и награде најуспешнијим учесницима конкурса „Крв живот значи“. Ивањичани су добитници прве и треће награде.

(фото: ЦК Ивањица)

Награђени видео спот волонтера ивањичког Црвеног крста освојио је прво место. Говори о потреби подизања свести о значају давалаштва крви. Јер, иако се доста ради на промоцији, млади нису заинтересовани да се укључе у у акције као раније.

Ивањичка ПУ „Бајка“ односно, предшколска група вртића „Ђурђевак“ освојила је треће место у категорији ликовних радова у конкуренцији 113 предшколских установа. Реч је о групном раду деце предвођене васпитачицом Милицом Ћирић.

Како истичу у ивањичком Црвеном крсту, ово је још један од мотива за настављање континуираног рада на мотивисању грађана да се у што већем броју одазову на акције и спасе некоме живот и поручују: „Не дозволи да не буде крви, зато ти донирај први!“

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви, у градском парку одржана је промоција предстојеће акције добровољног давања крви, која ће се одржати 28. јуна у сали општине са почетком у 9 часова. У оквиру ње одржана је и симулација акције добровољног давања крви како би потенцијалним даваоцима приближили сам процес и важност добровољног давања крви и подстакли их да и они учествују.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.