Društvo Grad

МАКЕТА ЈАВНЕ ГАРАЖЕ ПОСТАВЉЕНА ИСПРЕД САЛЕ ГРАДСКОГ ВЕЋА

ЈЕДАН ОД НАЈСАВРЕМЕНИЈИХ И НАЈЛЕПШИХ ОБЈЕКАТА У ГРАДУ

Према речима Дргана Грујовића, координатора послова ЈКППаркинг сервис”, у изради је главни пројекат јавне гараже, на основу макете која је постављена испред сале Градског већа. Како је Грујовић навео то ће бити један од најсавременијих и најлепших објеката у нашем граду.

– Макета испред сале Градског већа је идејно решење јавне гараже која ће се правити у Чачку, а у изради је и главни пројекат. Гаража ће се налазити од кружног тока код Солида, до Аутобуске станице, односно, до Улице број 10. Реч је о модерном објекту који ће имати од 350 до 450 паркинг места, по одређеним зонама. У склопу јавне гараже ће бити и нове просторије “Паркинг сервиса”, као и два локала у власништву Града. Како је предвиђено идејним решењем, кроз пасаж ће се пролазити у Улицу браће Глишића. Наравно, у оквиру гараже ће бити јавни тоалет, а део простора је обезбеђен за услугу изнајмљивања бицикала – презентовао је макету јавне гараже Драган Грујовић, координатор послова ЈКП “Паркинг сервис”.

Грујовић наглашава да је веома важна и зелена агенда, односно, дрворед око гараже. Такође, према његовим речима, биће постављени и соларни панели, одакле ће се јавна гаража снабдевати електричном енергијом:     

– Применили смо све еколошке стандарде за изградњу гараже која ће бити један од најсавременијих и најлепших објеката у нашем граду. Наравно, биће постављено и неколико електро пуњача, где ће наши корисници моћи да допуне батерије за електро аутомобиле.

У граду има око 1.400 обележених паркинг места, али изградњом јавне гараже се очекује да ће бити решени проблеми, како корисника, тако и оних који су надлежни за стационарни саобраћај. Рок за изградњу гараже, објекта који је преко потребан да би се смањиле саобраћајне гужве, је осам месеци. Јавна гаража је инвестиција Града Чачка, а за њу ће бити надлежно ЈКП “Паркинг сервис”.

Н. Р.

Фото: Н. Р. и Д. Г.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.