Aktuelno Grad

Kрајем наредне године Чачани добијају затворени базен, припремни радови у току

У току су припремни радови за изградњу олимпијског базена, који ће се, са свим пратећим садржајима, простирати на око 15 хиљада метара квадратних, рекао је градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

-Савремени олимпијски базен са трибинама капацитета за 800 гледалаца, са додатним дечијим базенима, базеном за непливаче, базеном за особе са инвалидитетом, кафе бар базеном са плажом, базеном за одмор и хидромасажу, сауном, кафе баром, амбулантом, теретаном и простором за презентације, биће место у ком ће сигурно уживати не само Чачани. Пројекат је врло захтеван и обиман, али ништа мање нисмо ни желели. Сигурни смо да је ово пун погодак за наш град, али и за читав округ, па и Србију. Биће испуњен деценијски сан свих Чачана – рекао је градоначелник Тодоровић, напомињући да без изузетне подршке Владе РС и председника РС Александра Вучића овако нешто не би било могуће.

– Желимо да новим генерацијама оставимо модеран, савремен и функционалан олимпијски базен, који ће се користити у деценијама пред нама. Биће приступачан особама са инвалидитетом. Наравно, посебне бенефите имаће наши предшколци и вуковци. Имплементираћемо најсавременија технолошка решења. Објекат ће бити енергетски ефикасан са соларним панелима, топлотним пумпама, са најсавременијом техником која ће минимизирати трошкове одржавања – нагласио је први човек Чачка.

Већ крајем 2025. године Чачани ће имати једно од најмодернијих „купалишта“, које ће моћи да користе током целе године.

Кабинет градоначелник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.