Obrazovanje

УЧЕНИЦИ ИЗ ЧАЧКА ДЕО РТС-ОВОГ КРОСА ПОД НАЗИВОМ „КРОЗ СРБИЈУˮ

 УЧЕНИЦИ ИЗ ЧАЧКА ДЕО РТС-ОВОГ КРОСА ПОД НАЗИВОМ  „КРОЗ СРБИЈУˮ

У петак, 17. маја, широм Србије одржан је пролећни Крос РТС-а који има за циљ промовисање здравих стилова живота, али и дружење, заједништво и сарадњу међу децом и младима. У уторак, 21. маја, објављени су коначни резултати, који показују да је у трци истовремено учествовало 435.900 ученика основношколског, средњошколског и предшколског узраста. Истог дана Крос РТС-а одржан је и у Чачку и учешће је узело преко 10.000 ученика, а једна од запаженијих трка била је у ОШ „Ратко Митровићˮ у организацији наставника физичког васпитања Филипа Павловића. 

За млађе разреде почетак је био у 11.30 часова, док су старији ученици започели трку тачно у подне. Атмосфера је била узбудљива, сви су желели да се попну на победничко постоље. Добровољци су помагали наставнику у постављању реквизита, припреми воћа и чаша са водом за тркаче, као и у додели медаља најбржима. Низали су се дечаци и девојчице од првог до осмог разреда, њих 311, с тим што су млађи ученици били нешто бројнији, али су сви били подједнако мотивисани и расположени. Најбржи ученици добили су медаље за освојена прва три места, а сви су завршили крос са осмехом и веселим изразима лица, загрљени и подржавајући једни друге. 

Крос РТС-а основан је пре више од тридесет година и, од једнодневног међународног такмичења, израстао је у целогодишњу спортску и образовно-уметничку манифестацију. Уз Крос РТС-а „Кроз Србијуˮ, одвија се и Крос РТС-а „У дијаспориˮ. До краја јуна одржаваће се трке широм света, а крај септембра и октобар резервисани су за Крос серију РТС-а, када ће са предшколцима и ђацима трчати и чланови атлетских клубова из земље и иностранства.


Марија Миљуш

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.