Društvo

Умерено облачно са сунчаним интервалима

ИЗВОР: РТС

Олујна кошава, стиже топао ваздух

Дуваће олујна кошава са ударима од око 100 километара на час, најјаче у Банату и Поморављу. Ујутру се очекује разведравање, а ново наоблачење и падавине прогнозирани су у ноћи између среде и четвртка. У снажној јужној струји стиже топао ваздух подижући и јутарњу температуру која ће бити од 6 до 12, а највиша дневна од 19 до 23. У Београду вечерас киша.

Фото: Дарка Симеуновић

Ујутро престанак кише и смањење облачности. Током дана мало и умерено облачно са сунчаним интервалима, топло и ветровито, осим у Неготинској Крајини, где ће бити облачно. Дуваће умерен и јак јужни и југоисточни ветар, повремено са олујним ударима који ће најјачи бити на југу Баната, oд 24 до 28 метара у секунди.

Јутарња температура од шест до 12 степени, највиша дневна од 19 до 23, у Неготинској Крајини хладније – око 14 степени. Током ноћи пролазно наоблачење с кишом и локалним пљусковима са грмљавином са запада, уз скретање ветра на умерен, понегде и јак југозападни. 

У четвртак ујутру још у Банату, на истоку и југоистоку земље облачно са кишом и пљусковима. Током дана променљиво облачно са сунчаним интервалима, увече и током ноћи у северним и централним пределима понегде са краткотрајном кишом.

Опрез за особе са повишеним крвним притиском

Биометеоролошке прилике ће изазвати уобичајене тегобе код већине хронично оболелих. Опрез се саветује особама са повишеним крвним притиском. Очекиване метеоропатске реакције су реуматски и болови у мишићима.

Дуваће умерен, повремено јак југозападни ветар. Најнижа температура од 7 до 12, а највиша од 18 до 22 степена.

Последњег дана радне недеље претежно сунчано и топло. Дуваће слаб и умерен југозападни ветар. Најнижа температура од 4 до 13, а највиша од 22 до 26 степени. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.