Grad Kultura

ДУОДРАМА „КРУНА ЈОВАНОВА“

ДУОДРАМА „КРУНА ЈОВАНОВА“ ЈЕ ЗВАНИЧНО ПОСЛЕДЊИ ПРОГРАМ ПРВЕ ПРЕСТОНИЦЕ КУЛТУРЕ СРБИЈЕ, а биће изведена 19. марта, у 20 часова, у Великој сали Културног центра Чачак.


Инспирисана великом љубавном причом са почетка 19 века, ова дуо драма по тексту Милкице Милетић прича је о Круни Михаиловић удатој Обреновић, и њеном мужу господару Јовану Обреновићу, рођеном брату кнеза Милоша, који је столовао у Чачку. Модерна позоришна прича о њиховој великој љубави, о градњи конака и династичким притисцима и животним недаћама којима је та љубав одолевала.
Идејни креатор је глумица Вања Милачић, која је поново окупила креативни тим који стоји иза њене, врло успешене монодраме Ненаписана писма, о Надежди Петровић.
Према тексту који је као и „Ненаписана писма“, написала Милкица Милетић, Вања Милачић је урадила драматизацију. Главне улоге додељене су Стефану Бундалу и Аници Петровић.
Режија је поверена једном од најперспективнијих младих редитеља, данас Николи Кљајићу. Сценографију је урадила Јована Стефановић, костим Марта Чкоњевић, а оригиналну музику написао је Никола Смоловић, док дизајн потписује Ана Крбањевић.
Након Круне Јованове, остаје само да се ова титула пренесе на следећи град. Биће то учињено симболичним Возом културе који ће из Чачка стићи у Ужице на свечано отварање Друге престонице културе србије 21. марта.

БЕСПЛАТНЕ УЛАЗНИЦЕ МОЖЕТЕ ПОДИЋИ НА БИЛЕТАРНИЦИ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.