Ivanjica Region

ОПРЕМА ЗА КВАЛИТЕТНИЈУ УСЛУГУ

   ОПРЕМА ЗА КВАЛИТЕТНИЈУ УСЛУГУ

Пише Јелена Савић

Примопредаја опреме између Општине Ивањица и ЈКП „Ивањица“ у оквиру пројекта „Чиста заједница за одрживо окружење и природу – ЧИСТО“ уприличена је у среду, 28. фебруара. Уговор о преносу власништва над имовином потписали су председник општине Момчило Митровић и директор комуналног предузећа Александар Митровић. На овај начин биће повећани технички капацитети и значајно унапређен рад овог јавног предузећа за пружање ефикаснијих услуга грађанима.

Председник општине Момчило Митровић је оценио да је ово врло вредна донација у ситуацији када се из Ивањице годишње отпреми око 7.000 тона смећа на депонију „Дубоко“ и још увек настају бројне дивље депоније.

-Протекле четири године смо заиста обновили возни парк „Комуналног“. Ово је вредна донација у виду мини смећаре капацитета седам кубика, уз наше минимално учешће. Потрудићемо се да и даље долазимо до донација, али и да помогнемо не само механизацијом него и финансијски и на други начин да би град био чист.

Седам подземних контејнера је већ постављено, а сада је добијено возило у вредности од 90.500 евра, које ће, по речима директора „Комуналног“ Александра Митровића, много значити за проширење обима пружања услуга.

-Имамо смећаре већег капацитета од 16 до 22 кубика које су доста гломазне и нису погодне за све делове града. Ова мини смећара омогућиће прикупљање смећа и у ужим улицама у центру града, поготову у једносмерним.

Пројекат реализују црногорска Општина Гусиње и Општина Ивањица, а суфинансира Европска унија у оквиру финансијског, инструмента претприступне помоћи (ИПА 2) кроз Програм прекограничне сарадње Србија – Црна Гора 2014-2020. Реализација пројекта је почела 24. децембра 2022. године и трајаће две године односно, до 23. децембра ове године. Укупна вредност пројекта је 389.635 евра, ад чега је допринос Европске уније 330.800 евра.

(фото: Ј.С.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.