Ivanjica Region

Ивањица: ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ 15,6 МИЛИОНА ДИНАРА

ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ 15,6 МИЛИОНА ДИНАРА

Пише Јелена Савић

Општински већници су на последњој седници, између осталог, утврдили предлог Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за ову годину за чију ће реализацију бити издвојено 15,6 милиона динара. Више од половине ове суме намењено је за накнаде противградним стрелцима. Остале мере односе се на инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава, подршку за заштиту географског порекла производа и промотивне активности.

-Ово није коначна листа мера и субвенција за ову годину. Уколико се убрзо потроше средства или буде постојала потреба за још неким мерама, поновићемо процедуру. Ове године смо одвојили 15.600.000 динара за помоћ пољопривредницима. Највише (8,6 милиона) је намењено противградним стрелцима. Једна смо од локалних самоуправа која издваја највише средстава за ову намену. Користим и ову прилику да им се захвалим за обављање тешког, ризичног посла на волонтерској бази. Овај новацкоји добијају од нас и симболичан износ од РХМ Завода не значи ништа у односу на оно што они значе за пољопривреду, привреду и целу Ивањицу. Овог пута предвидели смо и 750.000 динара за подршку заштити географског порекла производа првенствено кромпира, да ивањички кромпир буде препознати да нико не може да злоупотребљава рад и муку наших људи и „кити се туђим перјем – изјвио је после седнице председник општине Момчило Митровић.

Митровић је овом приликом истакао и да се приликом усвајања извештаја о раду Црвеног крста Ивањица чуло да је прошле године забележено 11.118 сати волонтерског рада што представља чињеницу вредну дивљења и свакако огромну помоћ поготову људима на селу. Додао је да је договорена безрезервна подршка овој организацији било каква помоћ да јој је потребна.

(фото: Ј.С.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.