Dragačevo Region

ЧЛАНОВИ УДРУЖЕЊА „ДРАГАЧЕВСКО СУНЦЕ“ ТОКОМ 2023. УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАЛИ БРОЈНЕ АКТИВНОСТИ

ЧЛАНОВИ УДРУЖЕЊА „ДРАГАЧЕВСКО СУНЦЕ“ ТОКОМ 2023. УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАЛИ БРОЈНЕ АКТИВНОСТИ

ПОДИГЛИ СТАНДАРДЕ АКТИВИЗМА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ

Удружење „Драгачевско сунце“ је и ове године зрачило сјајем хуманости и културе, постављајући нове стандарде активизма и подршке локалној заједници. Током 2023. године, Удружење није само наставило своје дугогодишње хуманитарне акције, већ је ставило посебан нагласак на развој и промоцију културе.

„Драгачевско сунце“ је и у овој години организовало бројне хуманитарне акције које су постале синоним за посвећеност и бригу. Упркос изазовима, Удружење није занемарило своје активности, пружајући подршку онима којима је најпотребнија.

Овогодишњи нагласак на развоју и промоцији културе означава прелазак Удружења на нови ниво. У сарадњи са Литургијском секцијом, ОШ“Академик Миленко Шушић“ и вероучитељем Дарком Стевановићем, ово удружење је активно учествовало у припреми и реализацији библио-драме „Патријарх Аврам“. Ова изузетна представа премијерно је изведена у Kултурном центру општине Лучани у Гучи, а затим је одушевила и публику на Богословском факултету у Београду.

У духу бриге о околини, чланови „Драгачевског сунца“ су учествовали и у националном пројекту „Заврни рукаве“, где су заједно са суграђанима и ученицима Основне школе „Академик Миленко Шушић“ очистили дивљу депонију на Рајића брду и тако на најбољи начин обележили Дан планете Земље . Овај еколошки подухват, како истичу у овом удружењу, сведочи о посвећености очувању природе и стварању здравијег окружења за све.

У сарадњи са теретаном „Prodygim“, Удружење је помогло у организацији турнира у одбојци на песку. Приходи од овог догађаја искоришћени су за  куповину играчака за малишане из вртића „Наша Радост“ у Гучи, а за активисте „Драгачевског сунца“ то није био само спортски догађај, већ и одличан пример како заједнички труд може донети радост најмлађима.

У сарадњи са локалним привредницима, „Драгачевско сунце“ је обезбедило средства за награђивање одличних ученика ОШ „Академик Миленко Шушић“ у Гучи и Основне школе у Котражи. Део средстава искоришћен је за организацију екскурзије учесницима Литургијске секције, што им је пружило прилику да истраже културне и духовне бисере Србије (Сопоћане, Ђурђеве ступове и цркву Светог Петра и Павла).

Фокус на активирању младих, укључујући децу из основних и средњих школа, показује посвећеност Удружења да у млађим генерацијама однегује будуће лидере и одговорне грађане који ће бити мотивисани да се несебично залажу за стварање бољих услова живота у локалној заједници.

– Удружење „Драгачевско сунце“ наставља своју мисију с љубављу, храброшћу и посвећеношћу. Њихов допринос локалној заједници у областима хуманитарне помоћи, културе и екологије светли као Сунце на небу, остављајући снажан утисак на све који деле исте вредности солидарности и бриге за друге. Овако успешна 2023. година само је још један корак напред ка изградњи боље будућности за све нас – рекао је за „Чачански глас“ Слободан Сретеновић, председник Удружења.

В. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.