Grad

ГРАДОНАЧЕЛНИК ТОДОРОВИЋ ЗАКЉУЧИО УГОВОРЕ О КУПОПРАДАЈИ СТАНОВА У ЗГРАДИ НА ЉУБИЋ КЕЈУ СА ИЗБЕГЛИМ И ПРОГНАНИМ ОСОБАМА

ГРАДОНАЧЕЛНИК ТОДОРОВИЋ ЗАКЉУЧИО УГОВОРЕ О КУПОПРАДАЈИ СТАНОВА  У ЗГРАДИ НА ЉУБИЋ КЕЈУ СА ИЗБЕГЛИМ И ПРОГНАНИМ ОСОБАМА

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић, данас је у име Града закључио уговоре о купопродаји станова за избегле и прогнане из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, а у оквиру Регионалног стамбеног програма, потпројекат 9, који се налазе у згради на Љубић кеју. Од 25 породица, њих 22 су се одлучиле на трајне уговоре о откупу станова по веома повлашћеним ценама, на период од 25 година.

Подсећања ради, кључеви од 25 новосаграђених станова за избегле и прогнане из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске, уручени су корисницима у априлу ове године. Финансијска средства за реализацију изградње 25 стамбених јединица обезбеђена су кроз донаторска средства Фонда Регионалног стамбеног програма, преко Банке за развој Савета Европе.

Вредност донације је око 900.000 еура, на који износ је Град Чачак додатно уложио средства у вредности од око 200.000 еура, што  се односило на израду пројектне документације, партерно уређење, прикључке на инфраструктуру до финализирања пројекта кроз добијање употребне дозволе и уписа у Катастар непокретности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.