Kultura

Вечерас представљање фотомонографије: „ФотоГРАФИЈЕесеји (1)“ Миленка Савовића

Вечерас, у 20 часова, у Уметничкој галерији „Надежда Петровић“ биће представљена фотомонографије „ФотоГРАФИЈЕесеји (1)“ Миленка Савовића.

Blank book on pastel background

На самом затварању изложбе „Јутарњи лет за Месец!“, као изузетно важан сегмент читавог пројекта у коме се представља стваралаштво чачанског аутора Миленка Савовића, мајстора фотографије Фото савеза Србије и члана УЛУПУДС-а, представљамо фотомонографију која, поред одабраних фотографија (избор из Савовићевог опуса који траје 50 година), садржи и десетак текстуалних есеја о приступу фотографској уметности. Заправо се ради о кратким текстовима у којима Савовић износи разноврсне опсервације везане за креативни потенцијал фотографије и друга промишљања у циљу расветљавања ауторских недоумица везаних за  контекстуализацију, естетику и садржајност информације презентоване у фото медију.

Поред аутора и уредника, о фотомонографији ће говорити и историчарка уметности и независна кустоскиња Слађана Петровић Варагић.

Издавач је Уметничка галерија „Надежда Петровић“, рецензент проф. Александар Келић, Факултет примењених уметности и уредник:Мирјана Рацковић, музејски саветник.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.