У оквиру програма Етно феста „Укуси чачанског краја“ Етнолошко одељење Народног музеја Чачак ће у понедељак 24. јула 2023. године представити гастрономију нашег краја.
Програм под називом „Хлеб наш насушни“ почиње у 18 часова на Градском тргу са следећим учесницима: Данијела Филиповић испред Центра за нематеријално културно наслеђе при Етнографском музеју у Београду отвориће изложбу „Култура исхране“ и програм Хлеб наш насушни
.
-Биће представљена традиционална српска трпеза уз конзумацију специјалитета коју припрема „Дезерт“ из Чачка
-Жене из удружења „Евгенија“ из Јежевице представиће своје специјалитете и производе
-Жене Удружења „Катржанке
“ из Катрге показаће публици традиционална јела села Катрга
-Жене из удружења „Етно домаћица“ из Лазаревца представиће израду „стругане погаче“, важног дела традиције Срба са Косова и Метохије
-Ненад Гладић алијас „Лепи брка“ припремаће за публику и госте питу од старог хлеба
-Радионица за децу и одрасле – припрема славског колача и украса за славски колач са удружењем „Креативна јазбина“
У 19,30 часова у хотелу „Београд“ биће одржано предавање „Хлеб на српским средњевековним фрескама
„, Марине Лукић Цветић, историчара уметности и кустоса Музеја слатка-куће Цветића из Краљева.