Grad

СПУШТЕНЕ УСТАВЕ НА ГРАДСКОЈ БРАНИ

Јутрос је спуштено свих пет устава на градској брани, чиме је почело формирање језера на омиљеном чачанском купалишту. Сезона мало касни, јер је Морава била замућена због великог броја кишних дана у претходном периоду. Чим се језеро потпуно формира, Завод за јавно здравље Чачак, у складу са уговором са Градом Чачком, урадиће анализу квалитета воде, каже Матија Братуљевић, директор Спортског центра „Младост“.

– Резултати ће бити готови за неколико дана, надамо се да ће бити позитивни и да ће језеро бити спремно за купање и рекреацију – наводи Братуљевић и најављује да ће спасилачке екипе почети да раде чим званично почне купалишна сезона. Ускоро ће пловцима бити ограђен део за купање на десној обали која је законска обавеза СЦ „Младост“. Прошле године уређена је и лева обала. Поред нових сунцобрана и лежаљки, на једном делу постављен је и пешчаник. На тој обали са љубићке стране махом су традиционално исти купачи који не воле превелику гужву.

– Потрудићемо се да, у односу на прошлу годину, унапредимо рад спасилачке службе, посебно на Западној Морави. Наиме, на средини језера имаћемо једног спасиоца на дасци или у чамцу, тако да ће делом контролисати и леву обалу. Наравно, спасиоци ће пратити ситуацију и мимо пловака, како не би дошло до било каквог немилог догађаја на реци – каже Братуљевић и подсећа да су у функцији по три туша на обе обале реке.

И у наредном периоду на простору СЦ „Младост“ биће организовани разни догађаји и манифестације. Већ крајем месеца у Парку младости је фестивал „Узлет“ који организује ДУК, почетом августа на градском базену биће још један концерт, на градској плажи одржаваће се и убудуће хуманитарне акције…

Спас од високих температура неки су потражили у реци и пре званичних података ЗЗЈЗ Чачак. Ипак, далеко већа гужва је на градским базенима, где се свакодневно тражи „место више“.

– Задовољни смо овогодишњом сезоном, иако смо кренули тек 19. јуна, опет због кише. Сада је све устаљено. И ове године је активна школа пливања. У четвртак, 20. јула, од 19.30, биће организоване Игре на води за најмлађе посетиоце (од седам до десет година) – каже директор Братуљевић и најављује да ће бити још ноћног купања на базенима, чим се процени да постоје одговарајући временски услови.

Цена дневне карте за базене је 250 динара, месечна карта кошта 2.500, а сезонска 5.000 динара.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.